HJK Klubi 04 saa vieraita Pietarsaaresta

Helsinki Cupiin osallistuvilla pelaajilla ja taustoilla on otteluun vapaa pääsy. Ohjeet lippujen hankkimiseen saa tästä »

Johannes Kytilä - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Johannes Kytilä

HJK Klubi 04 vs FF Jaro
La 17.7.2021 klo 18:00
Bolt Arena

Kokkolassa viikko sitten 2-2 tasapelin Kokkolan Palloveikkoja vastaan pelannut HJK Klubi 04 kohtaa toisen länsirannikon joukkueen, kun lauantaina Bolt Arenalla klo 18.00 vastaan tulee FF Jaro.

Sarjassa kymmenentenä majaileva HJK Klubi 04 on toistaiseksi ollut parempi vieras- kuin kotijoukkue. Nollanelosella on KPV-tasapelin myötä nyt neljän tappiottoman vieraspelin putki, jossa voittoja on kaksi. Kotona raitapaidat ovat pystyneet saamaan pisteitä ainoastaan kerran neljästä yrityksestä, 3-1 voitto Mikkelin Palloilijoista toukokuun puolivälissä.

FF Jaro on puolestaan sarjassa kolmantena, tosin kaksi peliä johtavaa MuSaa vähemmän pelanneena. Viime kierroksella joukkue kärsi kirvelevän 1-3 vierastappion Rovaniemen Palloseuraa vastaan kamppailussa, jossa pietarsaarelaisilla oli kaksi ulosajoa. Se oli joukkueen toinen häviö kauden sarjassa; edellinen oli tullut samoin luvuin avausottelussa EIF:ää vastaan. Joukkueen paras maalintekijä on ollut Guillermo Sotelo neljällä osumalla. 

Pietarsaarelaiset olivat pitkään Veikkausliigan vakiojoukkue; vuodesta 1990 neljännesvuosisata eteenpäin Jaro oli Veikkausliigan ulkopuolella ainoastaan vuosina 1999–2001. Jaron Veikkausliigahistoria on siinä mielessä mielenkiintoinen, että HJK:ta on 2000-luvulla valmentanut kaksi valmentajaa, joilla oli valmentajana myös Jaro-tausta; Antti Muurinen ja Sixten Boström. Vuonna 2015 tapahtuneen Veikkausliigasta putoamisen jälkeen Jaro on pelannut Ykköstä. Joukkue on ollut varma keskikastin suorittaja. Kolmasti pietarsaarelaiset ovat olleet lähellä Veikkausliigan karsintaa, kun joukkue on päätynyt kolmanneksi (2016, 2018 ja viime vuonna). 

Viime kaudella Jaro jäi kuusi pistettä karsintaan yltäneestä KTP:stä. Joukkue voitti 22 pelistään 22 ja pelasi viidesti tasan. Maalierokin oli selvästi positiivinen, +19. Jaron viime kauden paras maalintekijä Anthony Olusanya (11 maalia) siirtyi tälle kaudella HJK:hon. Klubilaisille tutuin pelaaja on ex-nollanelosen pelaaja, KäPa:n kasvatti Samuel Haglund (s. 1997).

Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga kertoo, että joukkue on saanut viime viikkoina harjoitella rauhassa, koska Jarolta siirtyi nollanelosen tavoin yksi ottelu korona-altistumisten vuoksi.

– Kaudesta on nyt noin kolmasosa takana. Kausiarvioissa odotettiin tasaväkistä sarjaa, mutta todellisuudessa pelit ovat olleet ehkä ennakoituakin tasaisempia. Me olemme hiukan perässä ”pistebudjettiamme”, vaikka mielestäni pelimme on paremmin tasapainossa kuin viime vuonna.

– Lauantaina meillä on muutamalla pelaajalla vielä pelikielto voimassa, muuten kaikki on ok, Haga kertoo.

Nollanelosen päävalmentajan Mika Väyrysen mukaan joukkue lähtee parantamaan määrätietoisesti heikohkoa kotiotteluiden tilastoa.

– Ei tämä monimutkaista matematiikka ole; meidän on saatava kotona samat asiat toimimaan kuin millä olemme viime aikoina hankkineet pisteitä vieraissa. Meillä on oltava hyvä puolustusvalmius myös hyökätessä. Kun siihen yhdistää laadukkaat pallonhalllintajaksot, niin hyvä tulee.

– Jaro on vaarallinen joukkue, joka pystyy nopeisiin painopisteen muutoksiin. Lauantaina on oltava hereillä heti alusta lähtien, jotta emme päästä KPV-ottelun kaltaista aikaista maalia. Erikoistilannepuolustaminen on myös edelleen yksi keskeisistä teemoistamme, Väyrynen lopettaa.

Helsinki Cupiin osallistuvat pelaajat ja taustat voivat lunastaa veloituksettoman lipun otteluun. Lippuihin oikeuttavat Helsinki Cupin valkoiset ja vaaleansiniset rannekkeet. Kaikki liput ovat itäkatsomoon, josta katsojat voivat valita haluamansa paikan.

Ottelua voi seurata Ruudun lähetyksestä tästä »