HJK Klubi 04 saa vieraita Porista

HJK Klubi 04 yrittää päästä takaisin voittojen tielle Ykkösessä. Lauantaina 7.8. joukkue saa Bolt Arenalla klo 14.00 vastaansa sarjassa kahdeksantena olevan Musan Salamat.

Denis Cukici - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK Klubi 04 vs MuSa
La 7.8.2021 klo 14:00
Bolt Arena

HJK Klubi 04 on tiukassa paikassa; joukkue on sarjassa viimeisenä. Viimeksi tuli maalin vierastappio paikallisottelusta PK-35:tä vastaan maanantaina. Toukokuun lopussa syksyisessä säässä pelattu kamppailu MuSaa vastaan päättyi 1-1 pistejakoon. Nollanelosen maalista vastasi tuolloin Saku Heiskanen hienolla kaukolaukauksellaan.

MuSa on vähemmän tunnettu porilainen seura kuin paikalliskilpailija Jazz, joka ylsi 1990-luvulla jopa Suomen mestaruuteen. Vuonna 1960 perustettu MuSa ei ole koskaan pelannut miehissä ylimmällä sarjatasolla. Ykköseen se nousi kauden 2018 päätteeksi. Kahtena Ykkösen vuotenaan porilaiset ovat sijoittuneet molemmilla kausilla viidenneksi.

Tällä hetkellä Ville Ulasen valmentama joukkue on 17 pisteellään sarjassa kahdeksantena. Joukkue aloitti erinomaisesti; toisessa ottelussa tuli vieraissa 0-1 tappio PK-35:lle. Sen jälkeen MuSa pelasi peräti 10 peliä peräkkäin ilman häviötä. Nyt joukkueella on huonompi jakso, sillä porilaisilla on kolmen ottelun tappioputki; joukkue hävisi 24.7. kotonaan Gnistanille 2-4, sitten RoPS otti kotonaan puhtaan 2-0 voiton ja viimeksi porilaiset joutuivat antautumaan kotonaan sunnuntaina EIF:lle peräti 2-6. MuSan parhaat maalintekijät ovat toistaiseksi olleet John Frederiksen ja Matias Koskinen kolmella maalilla.

Päävalmentaja Ulanen uskoo, että joukkue nousee tappiokierteestä. MuSa on kuluvalla kaudella kärsinyt poikkeuksellisen paljon loukkaantumisista.

– Aloitimme kauden erinomaisesti. Tämän hyvän vaiheen aikana myös pelimme kehittyi siihen suuntaan kuin haluamme. Meillä on kuitenkin varsin ohut rosteri, minkä seurauksena me emme pysty kierrättämään pelaajia yhtä paljon kuin monet vastustajamme. Loukkaantumissuma ei luonnollisesti ole helpottanut tilannettamme; ulkomaalaisvahvistuksistamme kolme on syrjässä koko loppukauden.

MuSa on siitä mielenkiintoinen joukkue, että se on yksi harvoista Ykkösen seuroista, jotka pelaavat kotiottelunsa nurmella. Itse asiassa Porin stadionin nurmi uusittiin tänä kesänä. Bolt Arenalla porilaiset joutuvat kuitenkin pelaamaan keinoalustalla.

– Pyrimme aina ottamaan harjoittelussamme huomioon tulevan vastustajan pelialustan. Kun Bolt Arenalla on keinonurmi, niin myös me harjoittelemme koko viikon keinonurmella. Kun Ykkösen seuroista 2/3 pelaa keinoalustalla ja kolmannes meidän tapaamme luonnonnurmella, on vähän vaikea arvioida, hyötyykö joku seura tästä, Ulanen pohtii.

Nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrysen puolestaan kertoo, että hän toivoo joukkueensa toteuttavan muutamaa selkeää periaatetta.

– Meillä on selkeät teesit. Haluamme säilyttää puolustuspelissämme saman energiatason ja halun tehdä töitä kuin mitä oli PK-35:n pelin toisella puoliajalla. Hyökätessä pyrimme olemaan maalin edessä tehokkaampia. Samoin haluamme olla boksin ympärillä parempia kakkospalloissa, jotta voimme jatkaa hyökkäämistä mahdollisimman nopeasti, Väyrynen kertoo.

HJK Klubi 04 vs MuSa ottelua voi seurata Ruudun striimistä tästä.