HJK Klubi 04 tyrmäsi PKKU:n tennislukemin – Ezehille hattutemppu

Miika Nuutinen: ”Vahva esitys koko joukkueelta.”

David Ezeh johtaa Kakkosen A-lohkon maalipörssiä 14 osumallaan.

PKKU vs HJK Klubi 04 0–6 (0–1)
12’ Otto Hannula 0–1
54’ David Ezeh 0–2
71’ Stanislav Baranov 0–3
86’ Francis Etu 0–4
90’ David Ezeh 0–5 rp
90+3’ David Ezeh 0–6

HJK Klubi 04 kävi ryöstöretkellä Keravalla, kun Klubia isännöinyt PK Keski-Uusimaa tyrmättiin murskaavin 6–0-lukemin. Viikonlopun kierros oli muutenkin Klubin kannalta suotuisa, kun molemmat kilpakumppanit menettivät pisteitä: häntäpään PPJ yllätti lauantaina JIPPOn, ja Atlantis pakotti perjantaina PK-35:n tasapeliin kotikentällään. Klubi johtaa sarjaa jälleen viiden pisteen marginaalilla.

Muutama runkopelaaja puuttui Nollanelosen kokoonpanosta lauantaina. Myös edellisen matsin missanneet Liam Möller sekä Aaro Toivonen ovat olleet sairaana, ja mainion kauden pelannut Michael Boamah oli loukkaantumisen vuoksi sivussa. Boamahin paikan avauksesta nappasi Alex Lietsa, joka on hiljattain toipunut pitkästä loukkaantumisesta.

Klubi oli alusta saakka hyvällä jalalla liikenteessä, eikä avausmaalia jouduttu odottelemaan juuri kymmentä minuuttia pidempään. Maali oli Klubia omimmillaan: nopea hyökkäys pelattiin oikealle laidalle Stanislav Baranoville, joka toimitti pallon boksiin. Hadi Noori tarjoili vielä vierelleen Otto Hannulalle, joka latasi pelivälineen vasempaan ylänurkkaan.

– Olimme alusta asti hyviä pallollisessa pelissämme ja pystyimme etenemään hyvin PKKU:n blokin läpi, mistä saimmekin palkinnoksi aikaisen avausmaalin. Loimme ensimmäisellä puoliajalla paikkoja useampaankin maaliin, mutta jakson lopulla pelin virtaus oli meidän näkökulmastamme heikko. Korkea prässimme läikkyi välillä yli, ja PKKU:n pitkät pallot tuottivat ongelmia, vaikka eivät he vaarallisia paikkoja pystyneetkään luomaan. Olimme kuitenkin liian vähän pallossa, eikä pelin kuva ollut haluamamme, analysoi HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Klubi teki vaadittavat korjausliikkeet tauon aikana, ja jälkimmäinen puolikas oli Nollanelosen näytöstä. Toinen puoliaika oli vanhennut kymmenisen minuuttia, kun PKKU oli jälleen pulassa Klubin nopean hyökkäyksen kanssa. Yhdellä yhtä vastaan -tilanteeseen päässyt David Ezeh harhautti ainoan PKKU-puolustajan tieltään ja sijoitti pallon etualanurkkaan.

Klubin iltapäivän kolmas maali oli tyylikäs. Nollanelonen purki PKKU:n korkean prässin muutamalla syötöllä, ja Ville Vuorinen toimitti pallon vasemmalta kaistalta boksiin. Pelivälineeseen pääsi käsiksi Baranov, joka pujotteli tiensä parempaan vetopaikkaan ja tykitti pallon voimalla yläkulmaan. Maali oli Baranoville kauden kahdeksas.

Kolmas maali vaikutti viimeistään katkaisevan PKKU:n selkärangan, mutta lisää oli luvassa. 4–0-osumassa PKKU-toppari avasi peliä löysästi, ja kaksi minuuttia aiemmin kentälle tullut Francis Etu nappasi pallon hänen jalastaan. Etu pääsi nokikkain PKKU:n maalia vartioineen Aleksi Piispan kanssa ja sijoitti pallon vasempaan alanurkkaan.

Tämäkään ei Klubille riittänyt sateisella Kalevan urheilupuiston tekonurmella. Etu vedettiin nurin boksissa aivan lisäajan kynnyksellä, ja erotuomari Fahad Ali määräsi Klubille rangaistuspotkun. Ezehin päätä ei kylmännyt, ja hyökkääjälupaus sijoitti pallon oikeaan yläkulmaan.

Ezeh täydensi hattutemppunsa vielä lisäajan kolmannella minuutilla, kun Nollanelonen sai taas rankkarin, tällä kertaa käsivirheen seurauksena. Ezeh vaihtoi oikean yläkulman vasempaan alakulmaan, mutta Piispa onnistui torjunnassaan. Paluupallo kimposi kuitenkin Ezehille kuin tarjottimelle, ja tämä sijoitti pelivälineen maaliin. Osuma oli Ezehille jo kauden neljästoista.

– Teimme tauolla pieniä muutoksia prässikorkeuteemme. Saimme sitä kautta pelin toisella jaksolla paremmin kontrolliimme ja olimme vaarallisia läpi koko 90-minuuttisen. Pääsimme hyödyntämään vauhtiamme ja hyökkäämään isoihin tiloihin.

– Koko joukkueelta vahva esitys, mutta täytyy nostaa esille etenkin Alex Lietsa, joka pelasi ensimmäistä kertaa avauksessa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Todella vahva esitys häneltä. Lisäksi oli tärkeää, että saimme onnistumisia hyökkäyspäässä. Olemme aiemmissakin peleissä, joissa maaleja ei ole tullut niin paljoa, luoneet paljon paikkoja, ja sitä kautta oli hyvä, että nyt onnistuimme viimeistelemään. Olen erityisen tyytyväinen Etun kauden avausmaalista, kehui Nuutinen.

HJK Klubi 04 jää parin viikon ottelutauolle ja pelaa seuraavan kerran vasta 16. syyskuuta, jolloin lappeenrantalainen PEPO saapuu vieraaksi Bolt Arenalle.

Mainittakoon lopuksi, että edustusjoukkueen tavoin myös Nollanelonen saa kansainvälisistä otteluista lisätäytettä syksyn kilpailukalenteriinsa. HJK:n B-junioreiden viime kaudella saavuttama SM-kulta tietää Klubille paikkaa syksyn UEFA Youth Leaguessa, jonka ensimmäisen kierroksen vastustaja arvotaan tiistaina 5. syyskuuta. Ensimmäinen ottelu pelataan lokakuun alussa. Lisää tietoa aiheesta luvassa arvontojen jälkeen.

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Santeri Silander, Alex Lietsa, Nils Svensson, William Grönblom (74’ Viggo Blummé) – Otto Hannula (46’ Kaius Hardén), Hadi Noori (78’ Kaius Simojoki), Matias Ritari – Stanislav Baranov (84’ Francis Etu), David Ezeh, Ville Vuorinen