HJK Klubi 04 voittoon

HJK Klubi 04 nollasi Nurmijärven Jalkapalloseuran Bolliksen vihreällä nurmella.

Meriluoto ja Ollikainen - HJK Klubi 04
Kai Meriluoto ja Otto Ollikainen

HJK Klubi 04 isännöi NJS:ää maanantain kamppailussa, joka pelattiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella luonnonnurmella, kun ottelu oli siirretty Telia 5G Arenalta Bollikselle.

Ottelu lähti käyntiin selvässä kotijoukkueen hallinnassa. Ensimmäinen paikka siunaantuikin sinivalkoisille, kun Julius Tauriainen pääsi laukomaan boksin kulmalta, laukaus suuntautui kuitenkin selvästi maalin yli.

Seuraava vaarallinen paikka syntyi kymmen minuutin kohdalla ,kun jälleen tauriainen pääsi puikahtamaan NJS puolustukselta karkuun, mutta vieraiden maalivahti Otso Knuutila onnistui pelastamaan tilanteen rohkealla vastaantulollaan.

Ottelun kulku tuli selvästi esille jo ensimmäisen viidentoista minuutin aikana. Klubi 04 pyrki murtautumaan vastustajan linjasta pitkillä hyökkäyksillä ja vieraat pyrkivät iskemään vastaan heti riiston saatuaan.

Kellon näyttäessä kahtakymmentä minuuttia Klubi 04:llä oli ensimmäinen huippupaikka, kun Samuel Tammivuori pääsi irti oikealta laidalta ja lähetti keskityksen boksiin, josta Olli Tynkkynen pääsi täysin vapaasti puskemaan, pusku suuntautui kuitenkin suoraan vieraiden maalivahdin syliin.

Muutama minuutti edellisestä kotijoukkueen pitkän pyörityksen päätteeksi pallo pelattiin jälleen Tammivuorelle boksin oikeaan kulmaan, hyvän haaston jälkeen laukaus kuitenkin vieri tuskallisen läheltä takatolppaa maalin ohi.

NJS:n puolustuksella oli suuria vaikeuksia pitää oikealla puolella operoivaa Tammivuorta aisoissa. Osoitus tästä saatiin taas ensimmäisen puoliskon loppupuolella, kun Samuel lähetti matalan keskityksen maalin edustalle, mutta Adam Markhiyev ei saanut suunnattua laukausta maalia kohti.

Ottelun avausmaali saatiin vielä ensimmäiselle puoliajalle, kun Tauriaisen lähettämä kulma tavoitti boksista korkeimmalle nousseen Otto Ollikaisen, jonka pusku päätyi yläriman kautta verkon perukoille.

Ensimmäinen puoliaika päättyi kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika jatkui samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin. NJS pyrkii iskemään vastaan ja saikin pidettyä palloa pieniä hetkiä hyökkäysalueella ja pyrki luomaan painetta keskityksillä.

Klubi 04 suoritti ensimmäisen vaihtonsa 60. minuutilla, kun Adam Markhiyev antoi tilaa Matti Peltolalle. Lähes heti perään Olli Tynkkynen otettiin myös vaihtoon ja vihreälle veralle asteli Kai Meriluoto.

Kotijoukkue jatkoi painostamistaan ja piti ottelun hyvin hallussaan. Kunnollisille maalipaikoille eivät klubilaiset kuitenkaan päässeet, vaan pääosa yrityksistä pysähtyi NJS:än viimeiseen linjaan.

Noin kymmenen minuuttia enne täyttä aikaa isännät saivat vihdoin helpottavan lisäosuman, kun kentälle tullut Kai Meriluoto sai loistavan pystysyötön, jolla karkasi vieraiden puolustukselta ja sijoitti pallon rauhassa ohi NJS maalivahti Otso Knuutilan.

Samalla Klubi 04 suoritti viimeisen vaihtonsa, kun kentälle asteli Johannes Yli-Kokko ja vaihtoon siirtyi erinomaisen ottelun pelannut Tammivuori.

Heti maalin jälkeen NJS:llä oli hyvä sauma päästä vielä peliin mukaan mutta Joona Tukiasen laukaus oli helppo poimittava kotijoukkueen maalivahti Källmanille.

NJS onnistui nostamaan tempoa ottelun loppuun ja samalla luomaan muutamia vaarallisia tilanteita, mutta kotijoukkue onnistui pitämään maalinsa puhtaana ja ottelu päättyi isäntien 2-0 voittoon.

Klubi 04:n päävalmentaja Mikko Mannila oli pelin jälkeen tyytyväinen omiensa otteisiin kauden ensimmäisen nurmi pelin jälkeen.

– Solidi esitys tänään. Ensimmäinen nurmi peli, eikä oltu päästy myöskään treenaamaan nurmella, se kuitenkin klaarattiin hyvin. Tänään oltiin tämän verran (2-0) parempia ja meidän peli kehittyi matsin aikana, mikä on tosi hyvä juttu. Tänään nautitaan ja torstaina on sitten kärkikamppailu Mikkelissä MP:tä vastaan, kommentoi Mannila.