Aleksi Lalli on HJK Klubi 04:n seuraava päävalmentaja 

29-vuotias Lalli valmentaa kauden loppuun HJK:n Veikkausliiga-joukkueessa. HJK:ssa hän on työskennellyt vuodesta 2017.

Aleksi Lalli on HJK Klubi 04:n ensi kauden päävalmentaja. Yli kuusi vuotta HJK:n organisaatiossa työskennellyt Lalli seuraa tehtävässä Miika Nuutista, joka siirtyy ensi kaudeksi TPS:n päävalmentajaksi. Lallin sopimus on mallia 1+2 vuotta. HJK Klubi 04:n muu valmennustiimi julkaistaan myöhemmin.

29-vuotiaalle Lallille päävalmentajan pesti on aikuisten joukkueissa uran ensimmäinen, mutta raumalaislähtöiselle Pallo-Iirojen kasvatille HJK on organisaationa läpeensä tuttu yli kuuden vuoden ajalta.

– Aloitin vuonna 2017 päävalmentajana 2009-syntyneille, ja samalla olin C14- ja C15-joukkueiden talenttivalmentaja. Näissä rooleissa olin kaksi vuotta. Sen jälkeen siirryin huippuvaiheen talenttivalmentajaksi B-junioreille ja Klubi 04:lle sekä Klubi 04:n apuvalmentajaksi tähän kauteen asti, Lalli kertaa.

– Tälle kaudelle roolini hieman muuttui: Olin aluksi talenttivalmentajana sekä Klubi 04:ssä että liigajoukkueessa. Kesällä sitten, kun liigajoukkueen valmennus vaihtui, tulin liigajoukkueen apuvalmentajaksi. 

HJK TV nappasi Aleksi Lallin tiukkaan tenttiin.

Lallin taustan myötä on selvää, että HJK:n nuoret lupaukset ovat miehelle entuudestaan enemmän kuin tuttuja.

– Olen vähintäänkin jossain harjoitustapahtumassa valmentanut jokaista HJK:n nykyistä nuorta pelaajaa, oli kyse sitten liigan, 04:n tai vaikka B-nuorten SM-sarjapelaajasta. Eli tämän hetken kaikista HJK-pelaajista on todella hyvä käsitys. 

HJK Klubi 04:n kausi huipentuu seuraavien 10 päivän aikana kolmeen kovaan koitokseen. Joukkue pelaa tulevina viikonloppuina kaksiosaisen karsinnan noususta Ykköseen Tampere Unitedia vastaan (21.10. Tampereella, 29.10. Boltilla). Siinä välissä Malmö vierailee Bolt Arenalla torstaina 25.10. Youth Leaguen karsintaottelun jälkimmäisessä osassa

Lalli jännittää nyt matseja tulevan päävalmentajan silmin – mutta samalla intohimolla kuin ennenkin.

– Klubi 04 on ollut itselleni jo vuosia todella tärkeä joukkue. Pelaajien kehittäminen ja auttaminen läpimurtoon ensin kansalliselle ja sitä kautta kansainväliselle huipulle on minulle sydämen asia. Nyt on hienoja pelejä edessä, ja itselläni on kova luotto siihen, että jätkät hoitavat homman.

Pelaajana Lalli eteni B- ja A-juniorien SM-sarjaan, ja sen jälkeen kentällä on tullut vietettyä tuhansia tunteja valmentajana. 

Miten kuvailisit itseäsi koutsina?

– Olen positiivinen ja pystyn luomaan joukkueeseen hyvän hengen. Toisaalta tietyissä asioissa olen kuitenkin todella vaativa ja ehdoton: Yhteisiä valintoja ja arvoja pitää seurata ja kunnioittaa.

Onnea uuteen haasteeseen, Lalli!