Ennakko: HJK Klubi 04 vs P-Iirot

Viime kierroksella sarjanousun Ykköseen varmistanut HJK Klubi 04 kohtaa Kakkosen B-lohkon kauden viimeisessä kotipelissään P-Iirot Bolt Arenalla lauantaina 24. lokakuuta klo 16:00.

HJK Klubi 04. Photo: © Jussi Eskola
Nooa Laine – HJK Klubi 04

HJK Klubi 04 vs P-Iirot
La 24.10.2020 klo 16:00
Bolt Arena, Urheilukatu 5

Lauantain joukkueiden lähtökohdat peliin ovat vastakkaiset. Vaikka Pallo-Iirojen 1-0 vierasvoitto Ilveksen kakkosjoukkueesta viime kierroksella sinetöi lopullisesti nollanelosen nousun Ykköseen, raumalaiset itse olivat olleet jo jonkin aikaa varmoja putoajia Kolmoseen. Viime kierroksen lisäksi joukkue ei ole voittanut koko kaudella kuin yhden pelin. Kun tasapelejäkään ei ole kuin kaksi, se tietää 8 pistettä 15 pelistä. Maalierokin on melko lohduton 9-37.

Nollanelosen tilanne on luonnollisesti täysin erilainen. Kotijoukkue haluaakin tässä tilanteessa pelata tappiottoman kauden. Toistaiseksi joukkueen ainoa pistemenetys on kesäkuun lopulta, kun nollanelonen sai tyytyä 0-0 tasapeliin kamppailussa TPV:tä vastaan. Silloin HJK Klubi 04 sai olla tyytyväinen yhteenkin pisteeseen. Tuolloin ei myös neutraalin katsojan mieleen tullut, että muita pistemenetyksiä ei tulisi seuraaviin 13 otteluun. Lauantain P-Iirot-pelin jälkeen ei ole jäljellä enää kuin yksi kamppailu, vierasottelu sarjassa toisena olevaa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan 31. lokakuuta. 

Jos HJK Klubi 04 pystyy pelaamaan koko kauden ilman tappiota, saavutus olisi harvinainen. Vaikka tämä vuosi on ollut poikkeuksellinen monellakin tapaa, tappioton kausi ei ole yleinen tapahtuma. Esimerkiksi tällä hetkellä HJK Klubi 04 on ainoa miesten jalkapallon kolmen ylimmän sarjatason joukkue Suomessa, joka ei ole vielä hävinnyt kertaakaan. Siis ainoa 60 joukkueesta.

Päättyvä kausi on 17. HJK Klubi 04:n historiassa. Niistä viisi on pelattu Ykkösessä, loput Kakkosessa. Nyt tapahtuva nousu on joukkueen historian neljäs, aiemmat ovat tulleet kausilla 2005, 2010 ja 2017. Tällä kaudella pelattavat 17 ottelua ovat selvästi vähemmän kuin koskaan ennen, mutta nollanelonen ei ole koskaan selvittänyt kauttaan tappioitta. Parhaat vuodet tässä suhteessa ovat olleet 2005 ja 2017, jolloin molempina kausina häviöitä oli vain kaksi.

Päävalmentaja Joonas Rantasen luottaa oman joukkueensa vireeseen, vaikka nousu on jo ratkennut.

– Joukkueessa on edelleen sama keskittynyt ja ammattimainen tunnelma, vaikka kauden päätavoite onkin saavutettu. Nyt fokuksemme on siinä, että pelaamme kaksi hyvää ottelua ja päätämme kauden tappiottomana. Yksi vahvuuksistamme on ollut laaja ja laadukas pelaajamateriaalimme. Vaihdot ovat usein parantaneet peliämme, ei juuri koskaan päinvastoin. Erot pelaajiemme välillä ovat suurimmaksi osaksi pieniä. Tähän luottaen teemme joitakin muutoksia viime aikojen kokoonpanoon, Rantanen kertoo.