HJK ja Matias Ritari sopimukseen

B-junioreiden SM-kultaa kapteenina voittanut työteliäs keskikenttäpelaaja nousee HJK Klubi 04:n miehistöön.

Matias Ritari - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
HJK Töölössä pelinsä aloittanut Matias Ritari nousee HJK Klubi 04:n miehistöön.

HJK on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen oman kasvattinsa Matias Ritarin kanssa. HJK Töölön kaupunginosajoukkueessa jalkapallon aloittanut Ritari oli yksi päättyneellä kaudella HJK:n kultaa voittaneen BSM-joukkueen kulmakivistä ja kantoi kapteeninnauhaa koko kauden. 17-vuotias Ritari pelasi kauden aikana yhteensä 25 ottelua, joissa syntyi neljä maalia.

– Hyvät fiilikset. Hienoa jatkaa seurassa, jossa olen kasvanut ja kehittynyt pikkupojasta lähtien. Täällä on hyvä ja kilpailullinen ympäristö, joka auttaa kehittymään paremmaksi pelaajaksi, kommentoi Ritari.

– Olen pallovarma ja periksiantamaton keskikenttäpelaaja. Taistelen jokaisesta pallosta täysillä loppuun saakka. Vahvuuksiani ovat myös pelinrakentaminen ja -rytmittäminen sekä peliäly, ”Mattu” kuvailee.

Nuorukaista päättyneellä kaudella valmentanut Mikael Forssell on samoilla linjoilla.

– Matias on erittäin pallovarma ja todella hyvä kamppailupelaaja. Hän tietää, milloin kannattaa taklata, milloin syöttää ja milloin suojata. Matias on nuoreksi mieheksi kypsä pelaaja ja kantoi ansaitusti kapteeninnauhaa koko kauden. Fiksu tyyppi, joka johti omalla esimerkillään kentällä ja sen ulkopuolella. Erittäin ansaittu jatkosopimus ja on hienoa nähdä, että Matias jatkaa HJK:ssa. Toivon, että hänen esimerkkinsä antaa uskoa myös muille, että pelaaja palkitaan hyvistä otteista, iloitsee HJK:n B-junioreiden päävalmentaja Mikael Forssell.

Pitkän tien HJK:n organisaatiossa kulkenut Ritari nousee sopimuksensa myötä ensi kaudeksi HJK Klubi 04:n miehistöön.

– Ensi kauden tavoitteeni on pelata ehjä kausi ja taistella paikka avauskokoonpanoon, ja tietysti nostaa Nollanelonen Ykköseen. Pidemmällä tähtäimellä tavoitteeni on nousta Veikkausliigaan ja päästä pelaamaan ulkomaille.