HJK-kasvatti Jaaso Jantunen siirtyy Freiburgiin

Saksalaisseura maksaa 17-vuotiaasta maalivahdista HJK:lle siirtokorvauksen, siirto toteutuu kesällä. 

Jaaso Jantunen - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist

HJK Klubi 04:n maalivahti Jaaso Jantunen siirtyy Bundesliiga-seura SC Freiburgin organisaatioon. Freiburg maksaa 17-vuotiaasta veskarilupauksesta HJK:lle siirtokorvauksen. 

Siirto toteutuu kesän siirtoikkunassa heinäkuun alussa. Jantunen pelaa siihen asti HJK Klubi 04:n mukana. 

– Innolla odotan tietysti! Uran kannalta tämä on valtavan iso juttu, Jantunen myhäilee.

196-senttinen Jantunen on HJK:n historian ensimmäinen ulkomaille myyty maalivahti, joka on kulkenut läpi koko HJK:n junioriputken – Laajasalon pikkujunioreista Akatemia-joukkueeseen ja Klubi 04:ään asti. 

– Ehdin olla HJK Laajasalossa viisi viikkoa ennen kuin oli karsinnat edustusjoukkueeseen, ja tulin heti valituksi, Jantunen naurahtaa.

Jantusen siirto on tuorein esimerkki HJK Akatemian sekä HJK Klubi 04:n vahvasta pelaajakehityksestä. Joukkueessa on monia muitakin lupaavia nuoria kykyjä, jotka ovat herättäneet mielenkiintoa ulkomaisissa seuroissa.

Freiburg majailee tällä hetkellä Bundesliigassa viidentenä, joten matka edustusjoukkueen maalille on luonnollisesti pitkä. Seura kuitenkin tuntee Jantusen tarkkaan: helsinkiläinen on käynyt seurassa kahdesti testattavana, ja etenkin tuoreimman vierailun aikana esitykset Freiburgin U23-joukkueen maalilla olivat erittäin vahvoja. 

– Freiburg ei ole niinkään iso seura, vaan he toimivat aika pienellä budjetilla moniin muihin Bundesliiga-seuroihin verrattuna – ja pärjäävät silti. 

– He uskovat nuoriin pelaajiin. On puhuttu, että pelaan ensimmäisen kauden U19-Bundesliiga-joukkueen mukana ja sen jälkeen siirtyisin miesten kakkosjoukkueeseen 3. Bundesliigaan. 

HJK:n Akatemian maalivahtivalmennuspäällikkö Marko Frantsi on hyvin iloinen Jantusen puolesta. Frantsi on työskennellyt Jantusen kanssa kolmen viime vuoden ajan. Ennen Frantsia Jantusen kanssa tekivät pitkään yhdessä töitä muun muassa Tuomas Peltonen, Oso Hautamo ja Dmitriy Chydaykin

Jantunen itse toteaa olevansa maalivahtina “moderni, ulottuva ja hyvä jalalla”, mutta miten maalivahtivalmentaja häntä kuvailisi?

– Jaaso on  proaktiivinen: Hän lukee peliä todella hyvin. Pelin avaaminen onnistuu erittäin hyvin molemmilla jaloilla, ja torjuntatyöskentely on parantunut kahden viime vuoden aikana paljon. Jaaso myös hallitsee hyvin tilaa puolustuslinjan takana, Frantsi kuvailee. 

Jantusen pari viime kautta ovat olleet osin rikkonaisia loukkaantumisten takia, ja kehityskohteitakin nuorella maalivahdilla tietysti on: Frantsi listaa sellaiseksi oman rangaistusalueen hallitsemisen. 

– Viimeisen vuoden aikana Jaaso on kehittynyt todella paljon myös yleisesti urheilijana: Hän ymmärtää, mitä huippu-urheilijalta vaaditaan arjessa myös kentän ulkopuolella, Frantsi kehuu. 

HJK toivottaa Jaasolle onnea ja menestystä matkaan!