HJK Klubi 04 kärsi kauden avaustappionsa

HJK Klubi 04 hävisi lauantaina ensimmäisen Kakkosen sarjapelinsä tällä kaudella, kun Vantaan Jalkapalloseura kukisti kotonaan klubilaiset niukasti luvuin 1–0 (0–0).

Kaius Harden
Kaius Hardén ja muu HJK Klubi 04 pysyivät VJS:n otteessa.

VJS vs HJK Klubi 04 1–0 (0–0)

Tappiosta huolimatta nollanelonen säilytti Kakkosen B-lohkon kärkipaikkansa. Useimmilla Klubia takaa-ajavista joukkueista on kuitenkin ottelu tai kaksi vähemmän pelattuna. VJS puolestaan nousi kauden toisella voitollaan neljänneksi.

Helsingin ja ”New Jerseyn” derby pelattiin kauniissa auringonpaisteessa Myyrmäen stadionilla yli 300 katsojan edessä. Klubilla oli muutama poikkeus viime aikojen kokoonpanoon. TamU-pelin tapaan Matti Peltola Veikkausliigaryhmästä aloitti toisena topparina. Vakioaloittaja Oscar Häggström puolestaan oli sairastumisen vuoksi poissa. Hänen paikallaan aloitti Viggo Blummé. Maalipuiden välissä oli tällä kertaa Jaaso Jantunen, joka siirtyy heinäkuussa Bundesliiga-seura SC Freiburgin organisaatioon.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun avausjakso oli tapahtumiltaan köyhähkö; nollannelosella oli pari puolittaista paikkaa, VJS:llä yksi. Toisella puoliajalla kotijoukkue pystyi parantamaan peliään riittävästi, nollanelosen ote sen sijaan heikkeni ehkä hiukan. Kun VJS oli yhden maalin terävämpi harvoissa maalintekotilanteissa, lopputulos oli klubilaisittain pettymys.

– Kirvelevä tappio. Ei mitään syytä selitellä tai jossitella, tänään emme onnistuneet luomaan riittävästi maalintekopaikkoja matalaa blokkia vastaan. Meidän tulee pystyä nähtyä monipuolisempaan ja laadukkaampaan toimintaan hyökkäyskolmanneksella, sen eteen tehdään harjoituskentällä töitä ennen seuraavia Kakkosen pelejä, päävalmentaja Miika Nuutinen toteaa.

Juho Ojanen
Juho Ojanen oli lähellä maalintekoa.

Pelin alku oli molemmin puolin hermostunutta. Ensimmäisen vaarallisen tilanteen loi kuitenkin vierasjoukkue jo kolmannella minuutilla. Daniel Rökman antoi vasemmalta kovan, matalan keskityksen, joka läpäisi VJS:n maalivahdin alueen. Takatolpalle liikkunut Juho Ojanen ei kuitenkaan aivan ehtinyt palloon. Reilu viisi minuuttia myöhemmin Ojanen oli jälleen vaarallisessa tilanteessa, kun hänen keskityksensä pomppasi puolustajan jalasta VJS-maalin tolppaan.

Puolittaisten maalintekotilanteiden myötä nollanelonen alkoi ottaa pallonhallintaa enemmän itselleen. VJS näytti tyytyvän pelaamaan matalassa blokissa, jossa puolustuslinjassa oli viisi pelaajaa. Riiston saadessaan kotijoukkue pyrki yleensä pelaamaan pitkän pallon painottomalle puolelle. Mitään erityisen vaarallista Klubi ei kuitenkaan saanut aikaiseksi.

Kotijoukkueen ensimmäinen vaarallinen tilanne tuli 24. minuutilla, kun joukkueen kapteeni Vili Lankinen pääsi murtautumaan hyvän syötön jälkeen vasemmalta boksin sisään. Michael Boamahin viime hetken liukutaklaus esti kuitenkin potentiaalisen maalintekotilanteen.

Nollanelosen avausjakson vaarallisin paikka puolestaan tuli reilu viisi minuuttia ennen taukoa. Peliväline tuli vasemmalta laidalta Kaius Hardénin kautta Aaro Toivoselle, joka oli keskellä kenttää noin 30 metriä vastustajan maalista. VJS:n puolustuslinja oli tilanteessa hajallaan. Toivonen antoi oikealla vapaana olleelle Juho Ojaselle erinomaisen syötön, minkä seurauksena tämä pääsi murtautumaan VJS:n boksin sisälle. Ojanen otti kuitenkin yhden kosketuksen liikaa, ja VJS-puolustaja ehti viime hetkessä tökkäämään pallon pois.

Vaikka vierasjoukkue piti avausjakson loppuajan pallon miltei koko ajan VJS:n kenttäpuoliskolla, mitään huippuvaarallista ei enää nähty.

Altti Hellemaa
Altti Hellemaa jäi tällä kertaa maaleitta.

Toinen puoliaika

Nollanelonen aloitti toisen puoliajan pirteästi. Parin minuutin pelin jälkeen joukkueella oli ehkä ottelun siihen mennessä paras tilanne. Altti Hellemaa ja Kaius Hardén pelasivat kauniin seinäsyöttökombinaation VJS:n boksin sisällä, minkä seurauksena Hellemaa pääsi vetämään ahdistettuna 6–7 metristä. Napakka veto meni kuitenkin hiuksenhienosti etukulman ohi.

62. minuutilla Nuutinen teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Taavi Arminen tuli toppariksi Matti Peltolan tilalle. Seitsemän minuuttia myöhemmin Anton Aaltonen korvasi keskikentällä Altti Hellemaan ja oikealla laidalla Ricardo Cardoso Juho Ojasen.

Vaihdot piristivät sen verran, että Aaltonen oli rakentamassa muutaman minuutin päästä yhtä nollanelosen harvoista toisen puoliajan maalintekopaikoista. Pitkähkön pallonhallintajakson jälkeen Aaltonen sai pallon itselleen keskellä, noin 20 metriä VJS-maalista. Aaltonen murtautui röyhkeällä kuljetuksella päätyyn ja onnistui vielä syöttämään pelivälineen takaviistoon Hardénille. Tämä pääsi yrittämään kahdesti, mutta pallo päätyi lopulta VJS-vahti Toni Korkiakosken syliin.

Viimeisen vartin kohdalla ottelun lopputulosta oli vaikea arvioida. Yhtäältä peli vaikutti klassiselta maalittomalta tasapeliltä, toisaalta kotijoukkueella oli muutama selkeä maalintekopaikka. Esimerkiksi 76. minuutilla Viggo Blummé onnistui putsaamaan kulmaa seuranneen Alaeddine Alan erinomaisen puskun maaliviivalta.

Kamppailun ainoa osuma syntyi 79. minuutilla. Kotijoukkueen Abdulkadir Said Ahmed katkaisi puolen kentän tuntumassa HJK-syötön ja pelasi välittömästi pitkän pallon vasempaan laitaan Alaeddine Alalle. Tämä leikkasi keskelle ja pääsi ahdistettunakin laukomaan. Terävä veto näytti osuvan Boamahin käteen mahdollisesti rangaistuspotkun arvoisesti. Tilanne kuitenkin jatkui, eikä Klubi-puolustus saanut palloa purettua. Kaoottisessa tilanteessa pallo ajautui lopulta muutaman pompun jälkeen vierasjoukkueen puolustuslinjan taakse Ayuub Ahmed-Nurille. Tämä viimeisteli lähietäisyydeltä varmasti VJS:n voittomaaliksi jääneen osuman.

Teksti: Juha Valla

VJS – HJK Klubi 04 1–0 (0–0)
79′ 1-0 Ayuub Ahmed-Nur

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Jaaso Jantunen – Kailash Bhandari (83. Dylan Hayes), Matti Peltola (62. Taavi Arminen), Michael Boamah, Viggo Blummé – Altti Hellemaa (69. Anton Aaltonen), Aaro Toivonen, Niilo Kujasalo (k) – Juho Ojanen (69. Ricardo Cardoso), Kaius Hardén, Daniel Rökman

HJK Klubi 04:n seuraava peli on Suomen Cupin kamppailu Bolt Arenalla tiistaina 24. toukokuuta klo 18.00 HJK:n Veikkausliigajoukkuetta vastaan.