HJK Klubi 04 kohtaa VPS:n

HJK Klubi 04 pelaa keskiviikkona 18.8. Bolt Arenalla klo 18.30 Ykkösessä toisena olevaa Vaasan Palloseuraa vastaan.

Denis Cukici - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Denis Cukici

HJK Klubi 04 vs VPS
Ke 18.8.2021 klo 18:30
Ykkönen – Bolt Arena

HJK Klubi 04 lähtee kamppailuun haastavasta tilanteesta. Joukkue on sarjassa viimeisenä, ja alla on lauantain 1–4-vierastappio Rovaniemen Palloseuralle. Edessä olevat runkosarjan kuusi viimeistä ottelua ovat kaikki Ykkösen ylemmän puoliskon joukkueita vastaan. Nyt pelattava ottelu VPS:ää vastaan on koronan vuoksi heinäkuulta siirretty peli.

Vaasan Palloseura on puolestaan tasaisessa sarjassa toisena, tosin kaksi ottelua vähemmän pelanneena kuin kärjessä oleva RoPS. Viime lauantaina vaasalaiset vierailivat Helsingissä pelaten tasan 2–2 PK-35:tä vastaan. VPS on hyvässä vireessä; joukkue on yhdessä TPS:n kanssa Ykkösen viiden ottelun kuntopuntarin kärjessä neljällä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Joukkueen paras maalintekijä on ollut jamaikalaishyökkääjä Steven Morrissey viidellä osumalla, Sebastian Strandvall on viimeistellyt neljä maalia.

Strandvall on samalla varmasti vaasalaisten tunnetuin pelaaja. Paikalliskilpailija VIFK:n kasvatti valittiin VPS:n kaikkien aikojen joukkueeseen vuonna 2014. Toinen komean uran tehnyt pelaaja on Kalle Multanen, joka on Ykkösen kaikkien aikojen paras maalintekijä. Edellisellä kierroksella Rovaniemen Palloseuraa vastaan hän rikkoi Ykkösen 100 osuman rajapyykin kautta aikojen ensimmäisenä pelaajana. Vaasalaisilla on myös pelaajia, joilla on kytkös HJK:hon. Joonas Vahtera pelasi 10 ottelua HJK:n Veikkausliigajoukkueessa kaudella 2019. Lisäksi useimmissa peleissä vaasalaisten maalia on vartioinut ex-HJK Klubi 04:n pelaaja Tuomas Pöyhönen

VPS:n kakkosvalmentaja Henri Sillanpää kertoo, että joukkue haluaa luonnollisesti jatkaa hyvää tulosvirettään.

– Rehellisyyden nimissä on sanottava, että tasaisessa sarjassa pallo on viime aikoina myös pomppinut meille. Olemme kiinnittäneet viime aikoina paljon huomiota myös koko joukkueen puolustamiseen, mikä on näkynyt. Ehkä viimeinen myönteinen tekijä on ollut maalivahtimme Tuomas Pöyhönen, joka on monessa pelissä torjunut vaikeita palloja, Sillanpää analysoi.

Nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrynen puolestaan kertoo, että nollanelonen tekee kaikkensa saadakseen ryhdikkään esityksen vaasalaisia vastaan.

– VPS on erittäin laadukas joukkue, joka lähtee peliin suosikkina. Meillä on tietenkin paljon parannettavaa RoPS-ottelusta. Meille ei saa tulla Rovaniemen kaltaista ½ tunnin nukkumista. Olemme käyneet tilannetta läpi, ja on mielenkiintoista nähdä pelaajien reaktio keskiviikkona.

HJK Klubi 04-VPS ottelua voi seurata striimistä tästä.