HJK Klubi 04 maalittomaan tasapeliin Kiffenin vieraana

Miika Nuutinen: ”Olen tyytyväinen siihen, että pidimme jälleen nollat.”

FC Kiffen vs HJK Klubi 04 0–0 (0–0)

HJK Klubi 04 tiputti ensimmäisen kerran pisteitä kuluvalla kaudella, kun FC Kiffen pakotti Klubin maalittomaan tasapeliin Bolliksella. Ensimmäiset kolme ottelua voittanut HJK Klubi 04 johtaa tasapelistä huolimatta edelleen Kakkosen A-lohkoa, mutta lohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuva JIPPO on Klubin takana vain heikomman maalieronsa perusteella.

Tiistai-illan ottelu viime kaudella Kakkosen A-lohkon neljänneksi sijoittunutta Kiffeniä vastaan oli ennakkoon ajatellen haastavahko, eivätkä ennakko-odotukset pettäneet.

– Valmistauduimme otteluun sillä ajatuksella, että luvassa on haastava vieraspeli kokenutta ja taistelevaa Kiffeniä vastaan. Sitä se myös oli, totesi HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Bolliksen nurmi otti osumaa pahemman kerran viime syksynä, kun kenttä muuttui Uefa Super Cupin ajaksi parkkialueeksi. Nyt uusi nurmi vihertää jälleen Erik von Frenckellin nimeä kantavalla kentällä. Klubi hallitsi uuden nurmen avajaisottelussa kenttätapahtumia ensimmäisellä puoliajalla, mutta maalipaikkojen luominen tuotti vaikeuksia.

– Saimme tehtyä ensimmäisellä jaksolla pelin kuvasta itsellemme hyvän näköisen. Pystyimme etenemään riittävän laadukkaasti syvälle vastustajan alueelle, mutta päätimme hyökkäyksemme heikosti. Haimme ratkaisevia syöttöjä liian aikaisin emmekä saaneet ihan riittävästi pelaajia boksiin, minkä vuoksi emme hallinnasta huolimatta pystyneet luomaan tarpeeksi maalipaikkoja.

Ottelu jatkui toisella puoliajalla samankaltaisissa merkeissä. Kärjessä pelannut Roope Riski oli terävällä pelipäällä, mutta tarjoilu ei aivan napsunut kokeneen hyökkääjän jalkaan.

– Loimme heti toisen puoliajan alussa pari kohtuullisen hyvääkin tilannetta, joista emme kuitenkaan onnistuneet viimeistelemään. Loppua kohti sorruimme – osittain ehkä väsymyksenkin takia – helppoihin pallonmenetyksiin ja hukkasimme kaikista terävimmän rytmimme, kuvaili Nuutinen.

Jos Klubilla oli vaikeuksia luoda maalipaikkoja, voi samaa sanoa Kiffenistä. Klubi piti kotijoukkueen hyvin pois maalipaikoilta, ja Antonio Reguero pääsi juhlimaan kauden neljättä nollapeliään.

– Olen ehdottomasti tyytyväinen siihen, että emme päästäneet vastustajaa luomaan juuri lainkaan maalipaikkoja ja että pidimme jälleen nollat. Haluamme kuitenkin kehittyä siinä, että olemme viimeisellä kolmanneksella entistäkin vaarallisempia sekä tehokkaampia ja sitä kautta tehdä enemmän maaleja myös vieraspeleissä.

HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran tulevana sunnuntaina, jolloin Nollanelosen vieraaksi saapuu Tikkurilan Palloseura. Bolt Arenalla pelattava ottelu alkaa kello 17.

– Lähdemme hyvillä fiiliksillä ja sisuuntuneena TiPSin kimppuun sunnuntaina. On hyvä, että seuraava peli tulee nopeasti. Alkukauden ottelutahti on ollut vähän turhankin väljä, mutta onneksi alamme pikkuhiljaa päästä vähän normaalimpaan rytmiin.

Klub Youth piti hienosti ääntä läpi ottelun.

FC Kiffen vs HJK Klubi 04 0–0 (0–0)

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Oscar Häggström (83’ Santeri Silander), Michael Boamah, Jasper Pikkuhookana, Benjamin Dahlström – Matias Ritari, Liam Möller, Aaro Toivonen (53’ Hadi Noori) – Stanislav Baranov (83’ Ville Vuorinen), Roope Riski (63’ David Ezeh), Kaius Hardén (83’ Otto Hannula)