HJK Klubi 04 runsasmaaliseen tappioon Salossa

26 minuutin jälkeen ottelua 3–0 johtanut Klubi 04 taantui punaisen kortin jälkeen 3–6-tappioon SalPaa vastaan. Nuorukaiset putosivat Kakkosen B-lohkossa kolmanneksi mutta ovat edelleen vain kolmen pisteen päässä kärkipaikasta.

Anton Aaltonen - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Anton Aaltonen oli yksi Klubin hahmoista Salpa-vierasottelussa. Keskikenttäpelaaja laukoi kauniin vaparimaalin sekä petasi joukkuekavereilleen muutaman huippupaikan. Kuva on toukuisesta HJK–SalPa ottelusta.

SalPa vs HJK Klubi 04 6–3 (2–3)

Viime viikolla Kakkosen B-lohkon kärkiottelussa 4–4-tasapelin Ilves-Kissoja vastaan pelannut HJK Klubi 04 jatkoi lauantaina 30. heinäkuuta kamppailua sarjan kärkipään joukkueita vastaan, kun vastassa oli SalPa. Käänteitä täynnä ollut ottelu päättyi lopulta nollanelosen tappioon.

– Oli taas aikamoinen peli. Meillä on ollut pari muutakin tällaista peliä tämän kauden aikana – eipä ole tullut vastaan tällaisia tilanteita jalkapallossa aiemmin, kommentoi ymmällään ollut HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Klubi tippui sarjassa kolmanneksi ja on nyt 25 pisteellään tasoissa neljäntenä olevan SalPan kanssa. Viikko sitten kohdattu sarjakärki Ilves-Kissat on kuitenkin vain kolmen pisteen päässä.

– Pystyttiin jatkamaan siitä, mihin Ilves-Kissat-pelissä jäätiin. Aloitettiin peli tosi hyvin ja mentiin aikaisessa vaiheessa 3–0-johtoon. Valitettavasti päästettiin SalPa mukaan peliin. Omiin menee tällä hetkellä sekä liikaa maaleja että liian helppoja maaleja, jotta voitettaisiin näitä pelejä. Meidän pitää vaan yksinkertaisesti parantaa puolustusta, ennen kaikkea erikoistilannepuolustusta. Kolme päästettyä maalia kulmapotkuista on ehdottomasti liikaa, vaikka vastustaja olikin hyvä erikoistilannejoukkue. Ei mitään selittelyjä: meidän pitää olla parempia ja tehdään töitä sen eteen, että näin myös tapahtuu, Nuutinen tiivistää.

– On pakko mainita, että pelin kannalta käännekohta oli meidän 50. minuutilla saama punainen kortti. Valitettavasti on sanottava, että ei ollut ensimmäinen kerta, kun pelin jälkeen kaikki vastustajien pelaajia myöten ihmettelevät ottelun isoja tuomioita. Tällä kertaa muutama kokenut pelaaja pystyi vaikuttamaan tuomaritoimintaan aika paljon. Toivottavasti sillä osastolla tehdään yhtä kovaa töitä oman kehittymisen eteen kuin mekin teemme tällä viikolla, Nuutinen kuittaa.

Klubi 04:llä on tällä hetkellä käynnissä vaikeampi jakso: kolmesta viimeisestä ottelusta plakkarissa on vain yksi piste, jonka aikana omiin maaleja on mennyt 14 kappaletta. Kaikki on silti omissa käsissä, sillä sarjan neljä parasta joukkuetta etenevät nousukarsintasarjaan.

Klubi sai maalisarakkeensa auki kahdeksannella minuutilla vastahyökkäystilanteesta. Nollanelonen riisti pallon boksinsa vasemman kulman lähettyvillä. Pallon saanut Anton Aaltonen nosti katseensa ylös ja näki oikealla laidalla salolaisten linjan taakse juoksua tekevän Erikson Carlosin. Oikealla laidalla pelannut brasilialainen pääsikin nauttimaan Aaltosen hienosta pystysyötystä ja päätti läpiajonsa erityisen komeasti chippaamalla pallon SalPa-veskari Joni Rahilan yli.

Lähes pysäyttämättömässä vireessa oleva brasilialainen teki myös ottelun seuraavan maalin. Erikson Carlos siirsi Klubin rangaistuspotkusta 2–0-johtoon, kun peliä oli takana 21 minuuttia. Pilkun syntymisestä SalPa voi syyttää omaa lepsua pelinrakenteluaan: David Ezeh iski rangaistusalueen sisällä kiinni pelivälineeseen isäntien louhikkoisen kosketuksen jälkeen ja Klubi-hyökkääjältä vedettiin jalat alta.

Erikson Carlos on tehnyt Kakkosessa tällä kaudella seitsemän osumaa, joista kaksi syntyi Salossa Palloilijoita vastaan.

Viisi minuuttia myöhemmin nollanelosen johto oli jo 3–0. Seinäpelin jälkeen vetopaikkaan päässyt Anton Aaltonen kampitettiin hänen ladatessaan laukausta rangaistusalueen kaarella. Keskikenttäpelaaja asettui itse ampumaan hiukan keskilinjan vasemmalta puolelta hankkimaansa vapaapotkua. Aaltosen oikealla jalalla ampuma sisäkierteinen vapari kaartui SalPa-muurin yli aivan maalin vasempaan ylänurkkaan ja liehuletti sai nostaa kädet kohti taivasta.

4–0-maali oli lähellä vain minuutteja Aaltosen osuman jälkeen, kun Kaius Hardén karkasi vasemmalta laidalta läpiajoon. Viime kaudella HJK:n BSM-joukkueessa 16 ottelussa 17 maalia tehnyt hyökkäyspelaaja sijoitti kohti oikeaa alakulmaa muttei onnistunut tekemään maalia. SalPan maalivahti Rahila venytti jalkansa osittain Hardénin laukauksen tielle, josta pallo jatkoi matkaansa tolppaan. Tilanteen arkkitehti oli tuttu: Aaltonen syötti Hardénin läpi tällä kertaa komeasti ulkosyrjällä.

SalPa kavensi 31. minuutilla John Fagerströmin kulmapotkusta tekemällä maalilla. Sisäkierteinen kulmapotku annettiin taka-alueelle, josta pallo jatkettiin päällä maalin eteen vitosen rajalle ja niin ikään päällä Klubi-maaliin perukoille. Kaksi hävittyä pääpalloa ei jättänyt varaa selittelyille.

Salolaiset onnistuivat kaventamaan vielä toiseen otteeseen ensimmäisen puoliajan aikana. Tobias Laaksonen keskitti ja Klubilaisittain hävityn kaksinkamppailun jälkeen SalPan kapteeni Iku Leino pommitti volleyn lähietäisyydeltä vasempaan ylänurkkaan. Samalla jo hiljentyneeseen Salon Urheilupuistoon saatiin virtaa toiseen otteeseen. Nollanelosen osalta vaaran merkit olivat ilmassa: fyysinen SalPa pystyi horjuttamaan pienikokoista ja nuorempaa Klubia. Ottelun alku tosin osoitti senkin, että taitavampi ja teknisempi nollanelonen pystyi parhaimmillaan pyörittämään salolaisia miten halusi.

Heti toisen puoliajan alussa ottelu näki suuren käännekohdan, kun Klubin Kaius Hardén ajettiin 50. minuutilla suoralla punaisella kortilla ulos. Hardén ja SalPan Ronias Yacoob kaatuivat yhdessä maahan kovan kaksinkamppailun jälkeen samalla toisiaan huitoen. Maasta noustessaan turhautunut Hardén huitaisi vielä Yacoobia selkään: kokeneempi osapuoli osasi korostaa kevyttä kontaktia ja jäi maahan kierimään. Lopputuloksena Hardén sai punaisen ja Yacoob keltaisen kortin.

Kaius Hardén - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Toukokuussa SalPaa vastaan maalin tehnyt Kaius Hardén ajettiin tällä kertaa ulos kevyehkösti.

Alivoimalle jäänyt Klubi oli ongelmissa: pallonhallinta siirtyi isännille ja vierailijat joutuivat puolustamaan syvällä omalla kenttäpuoliskollaan. 3–3-tasoitus syntyi kahdeksan minuuttia myöhemmin Mikke Louhelan kaukolaukauksella reilusta 20 metristä.

Vain viisi minuuttia myöhemmin SalPa siirtyi 4–3-johtoon Bamo Ahmadin puskumaalilla kulmapotkusta. Toiset viisi minuuttia myöhemmin salolaiset tekevät jälleen maalin kulmapotkusta. SalPa voitti puskupallon, jonka Klubi-veskari Alex Ramula onnistui torjumaan ilmiömäisesti vasemmasta alanurkasta. Kotijoukkueen kymppipaita Niko Leskelä oli kuitenkin ensimmäisenä irtopallossa kiinni ja potkaisi ensimmäisellä kosketuksellaan tyhjään maaliin ohi maassa makaavan Ramulan.

Kovasta yrityksestä huolimatta, kiriä oli vaikea saada aikaan kymmenellä miehellä. SalPan sisäistä maalipörssiä yhdeksällä maalilla johtava Elmo Heinonen viimeisteli 87. minuutilla vastahyökkäyksestä loppulukemat 6–3.

8′ 0-1 Erikson Carlos
21′ 0-2 Erikson Carlos
26′ 0-3 Anton Aaltonen
31′ 1-3 John Fagerström
40′ 2-3 Iku Leino
58′ 3-3 Mikke Louhela
63′ 4-3 Bamo Ahmadi
68′ 5-3 Niko Leskelä
87′ 6-3 Elmo Heinonen

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Alex Ramula – Oscar Häggström, Michael Boamah, Taavi Arminen, Viggo Blummé (84’ Benjamin Dahlström) – Niilo Kujasalo (k), Anton Aaltonen (77′ Ricardo Cardoso), Liam Möller (60’ Rökman Daniel) – Erikson Carlos, David Ezeh (77′ Altti Hellemaa), Kaius Hardén

HJK Klubi 04 kohtaa seuraavaksi maanantaina 8. elokuuta klo 18.30 Tampere Unitedin kotona Bolt Arenalla.