HJK Klubi 04 taistelee sarjapaikastaan Porissa

HJK Klubi 04 pelaa lauantaina 23.10. klo 15.00 kauden viimeisen ottelunsa Porin stadionilla Musan Salamaa vastaan. Pelin panoksena on säilyminen ensi kauden Ykkösessä.

Saku Heiskanen - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Saku Heiskanen

MuSa vs HJK Klubi 04
La 23.10.2021 klo 15:00
Ykkönen – Porin stadion

Ottelun lähtökohta on sellainen, että joensuulaisen JIPOn putoaminen sarjaporrasta alemmaksi on jo ratkennut. Viimeisestä säilyjän paikasta kamppailee kolme seuraa, Mikkelin Palloilijat, MuSa ja HJK Klubi 04. MP on tällä hetkellä 9. sijalla ja pelaisi nykysijoituksellaan myös ensi kaudella Ykkösessä. MuSa on pisteen mikkeliläisiä jäljessä 10. sijalla. Pisteen porilaisista puolestaan on HJK Klubi 04. MP:n maaliero on -7, MuSan -22 ja nollanelosen -6. MP pelaa viimeisessä ottelussaan kotonaan JIPPOa vastaan. Yhteenvetona asetelma on seuraavanlainen: Mikkeliläiset varmistavat sarjapaikkansa voitolla. Tasapeli ei riitä MuSalle, eikä nollaneloselle missään tilanteessa. Jos mikkeliläiset eivät pysty tasapeliä parempaan, MuSa tai nollanelonen säilyy voitolla.

Kauden aikaisemmissa kohtaamisissa MuSa on ollut nollaneloselle kohtuullisen otollinen vastustaja. Runkosarjan ensimmäisessä pelissä Porissa toukokuun lopussa pisteet jaettiin 1-1 lukemin. Tuolloin vierasjoukkueen maalintekijänä kunnostautui Saku Heiskanen. Nollanelosen kotiottelussa Bolt Arenalla elokuun alussa raitapaidat olivat ylivoimaisia ja ottivat kauden toiseksi suurimman voittonsa maalein 4-0. Osumat viimeistelivät Kalle WalliusTaddeus FomakwangKai Meriluoto ja Casper Terho.

MuSan kausi on ollut ailahteleva, mitä selittää osittain joukkueen paha loukkaantumissuma. Porilaisilla oli Ykkösen runkosarjan kolmannelta kierrokselta alkanut peräti 10 ottelun tappioton (7 tasapeliä) putki, joka jatkui heinäkuun lopulle asti. Hyvää jaksoa seurasi kuuden pelin tappiokierre, jossa MuSa jäi viisi kertaa maalitta. Kunnon virettä ei ole löytynyt myöhemminkään, ja siksi porilaiset taistelevat sarjapaikastaan. MuSan parhaat maalintekijät ovat olleet Fareed Sadat ja Juho Heikkinen neljällä osumalla.

MuSa on Porin joukkueista se vähemmän tunnettu. Paikalliskilpailija Jazz on aikanaan yltänyt jopa Suomen mestaruuteen, mutta vuonna 1960 perustettu MuSa ei ole koskaan pelannut miehissä ylimmällä sarjatasolla. Nykyisen Ykkösen paikkansa MuSa saavutti kauden 2018 päätteeksi. Kahtena Ykkösen vuotenaan porilaiset ovat sijoittuneet molemmilla kausilla viidenneksi.

MuSan omilla kotisivuilla päävalmentaja Ville Ulanen antaa oman arvionsa ottelun ennakkoasetelmista.

– Rehellinen päivä tulossa. Tunnepuolella saadaan maksimit ihan varmasti, ja ottelusta ei panosta puutu. Tiedämme Klubin vahvuudet ja olemme niihin hakeneet ratkaisuja harjoituksissa. Seuraavaksi niiden kautta haemme paikat, joihin voimme iskeä.

– Lauantai on se päivä, johon voimme vaikuttaa ja oman tekemisen on oltava huipussaan, mikäli haluamme taistella voitosta. Pelin jälkeen tilanne on mikä on ja sen kuuluukin mennä sillä tavalla. Hienon joukkueen puolesta vielä kerran kaikki peliin, Ulanen kertoo.

Nollanelosen päävalmentaja Mika Väyrysen puolestaan korostaa tyytyväisyyttään omiin pelaajiinsa.

– Olen tosi ylpeä tästä joukkueesta. Nuori ryhmä on kauden loppuvaiheessa osoittanut hienoa kypsyyttä. Nostan hattua kaikille pelaajille. 

– Joukkueen terveystilanne on ok, joten senkin suhteen päästään matkalle hyvissä merkeissä. Edessä on klassinen loppusyksyn panoksellinen ottelu; luonnonnurmi, mahdollisesti vähän sateinen keli, molemmilla joukkueilla iso panos. Olen iloinen, että kausi päätetään rehdeissä futisolosuhteissa. Laitamme huomenna viimeisen kerran kaiken peliin sarjapaikkamme puolesta, Väyrynen lopettaa.

MuSan otteluennakon voi lukea tästä.

MuSa vs HJK Klubi 04 ottelua voi seurata Ruudun striimistä tästä.