HJK Klubi 04:n kausi käynnistyy – näin sarjajärjestelmäuudistus vaikuttaa nousutavoitteeseen

HJK Klubi 04:n tavoitteena on kahden vuoden projektin mukaisesti sarjanousu. Nousu voi uuden sarjajärjestelmän vuoksi tapahtua Ykköseen tai Ykkösliigaan.

HJK Klubi 04:n kausi Kakkosen A-lohkossa käynnistyy tänään, maanantaina, kun Bolt Arenalle saapuu vieraaksi porvoolainen Futura. Ottelu käynnistyy kello 18.30.

Kauden 2021 päätteeksi HJK Klubi 04 putosi Ykkösestä. Putoamisen jälkeen seura asetti joukkueelle tavoitteeksi nousta takaisin Ykköseen kahden vuoden sisällä.

Viime kaudella HJK Klubi 04 sijoittui Kakkosen B-lohkossa neljänneksi edeten voittajien vaiheeseen. Piste-ero Ykköseen nousseeseen SalPaan oli lopulta 16 pistettä ja loppusijoitus neljäs. Nyt joukkueen tavoitteena on voittaa oma lohkonsa ja varmistaa sitä kautta sarjanousu.

– Lähdemme taistelemaan jokaisessa pelissä voitosta ja sitä kautta lohkovoitosta, HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen kertoi otteluohjelman julkistuksen yhteydessä.

HJK Klubi 04:n kapteenisto kaudella 2023. Vasemmalta alkaen Antonio Reguero, Benjamin Dahlström, Ville Vuorinen ja Oscar Häggström.

Sarjajärjestelmä uudistuu kaudeksi 2024

Kauden 2023 jälkeen Ykkösen ja Kakkosen sarjapaikat jaetaan uudella tavalla. Kaudeksi 2024 Veikkausliigan ja Ykkösen väliin syntyy uusi sarjataso, joka tunnetaan nimellä Ykkösliiga.

Ykkönen on näin ollen kaudesta 2024 lähtien Suomen kolmanneksi korkein sarjataso. Ykkösliigasta tulee toiseksi korkein sarjataso. Kakkonen jakautuu jatkossakin kolmeen maantieteelliseen lohkoon.

Joukkuemäärät jakautuvat seuraavasti kaudesta 2024 lähtien.

  • Veikkausliiga: 12 joukkuetta
  • Ykkösliiga: 10 joukkuetta
  • Ykkönen: 12 joukkuetta
  • Kakkonen: 30 joukkuetta jaettuna kolmeen lohkoon.

HJK Klubi 04 tavoittelee siis sarjanousua alkavalla kaudella. Sarjanousu voi kauden päätteeksi tapahtua käytännön tasolla joko Ykkösliigaan tai Ykköseen. Tie toiseksi korkeimmalle sarjatasolle on kuitenkin haastava, sillä Kakkosesta vain yksi joukkue nousee Ykkösliigaan.

Kakkosen lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen pelaavat kaksiosaiset Ykkösliiga-karsinnat. Ensin pelataan välierät ja sitten kaksiosainen finaali, jonka voittaja nousee Ykkösliigaan. HJK Klubi 04:n on näin ollen voitettava oma lohkonsa ja sen jälkeen vielä karsinnat, jotta nousu tapahtuisi maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Ykkösliigaan.

Ykkösliiga-karsintojen loput kolme joukkuetta ansaitsevat hekin sarjanousun, mutta tie vie kaudeksi 2024 Ykköseen, eli kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Lisäksi Kakkosen toiseksi paras lohkokakkonen nousee suoraan Ykköseen.

Näiden lisäksi Kakkosen kolmanneksi paras lohkokakkonen sekä lohkojen sijoilla 3-5 olevat joukkueet karsivat vielä pääsystä Ykköseen. Yhteensä siis kymmenen joukkuetta osallistuu Ykkösen nousukarsintoihin, joista viisi otteluparien voittajaa etenee Ykköseen. Häviäjät jatkavat Kakkosessa.

Kakkosen matsien katsojainfo

HJK Klubi 04:n otteluissa ovet aukeavat aina tunti ennen ottelua. Kakkosen matseissa on pääsääntöisesti avoinna vain Pääkatsomo. Sisäänkäynti tapahtuu Pääkatsomon pääovista Urheilukadun puolelta.

Lippuja voi ostaa osoitteesta hjk.lippu.fi aina matsin alkuun saakka. Lisäksi HJK:n toimiston aulassa on lipunmyynti, joka aukeaa tunti ennen ottelua. Kaikki liput ovat numeroimattomia. HJK Klubi 04:n matseissa lohkot 102–106 ovat K-18-anniskelukatsomoita.

Ennakkoon matsilipun tai HJK Klubi 04- tai Klubien Klubi -kausikortin ostaneille toimitetaan matsipäivän aamuna tekstarilla HSL:n lippuetu, jonka voi hyödyntää saapuessaan matsiin.

HJK:n omat juniorit ja toimihenkilöt pääsevät peliin veloituksetta näyttämällä sisääntulon yhteydessä MyClub-sovelluksen HJK-jäsenkorttia. Jäsenetuun kuuluu, että jokainen juniori voi ottaa mukaansa yhden kaverin. Tarkemmat ohjeet löydät oman MyClubisi tiedotteet-osiosta.

HJK Klubi 04:n kotimatseissa Pääkatsomon ravintola ja vessat ovat käytössä. Ostokset maksetaan maksukortilla. Käteinen ei käy maksuvälineenä. Tupakointi Bolt Arenalla on kielletty.