HJK Klubi 04:n seuraava Cup-vastustaja arvottu

Nollanelonen kohtaa Suomen Cupin 4. kierroksella viime kaudelta hyvinkin tutun IF Gnistanin.

Altti Hellemaa - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Altti Hellemaa – HJK Klubi 04

HJK Klubi 04 kohtaa Suomen Cupissa kotiottelussa toisen helsinkiläisjoukkueen, Gnistanin. Cupin neljäs kierros pelataan 1.–8.5. välisenä aikana.

Molemmat aloittivat cup-taipaleensa 3. kierroksella voitokkaasti: Klubi kaatoi espoolaisen EPS/I:n Tapiolan tekonurmella tylyin 8–1-lukemin. Gnistan puolestaan kukisti omassa ottelussaan tiukan taiston päätteeksi Kakkosen Grankulla IFK:n Maximo Tolosen maalilla.

Gnistanilla on riveissään suuri joukko HJK-taustaisia pelaajia: Jiri Koski, Henrik Ölander, Jean Mabinda, Tommi Jäntti, Jyri Kiuru ja Rony Huhtala ovat edustaneet Klubia aikaisemmin urallaan. Lisäksi joukkuetta valmentaa tällä kaudella Joonas Rantanen, joka oli Klubi 04:n päävalmentaja kaudella 2020 ja toimi vielä viime kaudella HJK:n edustusjoukkueen valmennusryhmässä.

HJK Klubi 04 ja Gnistan kohtasivat myös viime kaudella Suomen Cupissa, kun joukkueet ottivat yhteen Cupin lohkovaiheessa. Ottelu oli lopulta yllättävänkin epätasainen: Gnistan vei Bolt Arenalta pisteet mukanaan 5–0-vierasvoitolla.

HJK Klubi 04 ja Gnistan kohtasivat kauden 2021 aikana cup-ottelun lisäksi myös kerran harjoitusottelussa ja kahdesti Ykkösessä. Gnistan osoittautui Klubille ylitsepääsemättömäksi vastustajaksi, kun nollanelonen hävisi kaikki keskinäiset ottelut tekemättä maaliakaan.