Keskuspuolustaja Oliver Pettersson EIF:stä HJK:n organisaatioon 

U19-maajoukkueen luottomies palkittiin Suomen parhaana, kun Minihuuhkajat kukisti maaliskuussa Saksan Bolt Arenalla.

Oliver Pettersson - HJK Klubi 04. Photo: © HJK Media
Oliver Pettersson kävi allekirjoittamassa sopimuksen Klubiin torstaina HJK:n voitokkaan Maribor-ottelun yhteydessä.

19-vuotias toppari Oliver Pettersson siirtyy Ykkösen EIF:stä HJK:n organisaatioon. HJK maksaa siirrosta tammisaarelaisille siirtokorvauksen. Petterssonin ja HJK:n sopimus ulottuu kauden 2023 loppuun, sisältäen seuran option vuodesta 2024, ja keskuspuolustaja harjoittelee jo tänään ensimmäistä kertaa HJK Klubi 04:n mukana. 

– Oliver on nuori ja potentiaalinen keskuspuolustaja, jota HJK on seurannut jo pidempään. Halusimme vahvistaa Klubi 04:n puolustusta loppukaudelle ja tarjota Oliverille myös mahdollisuuden aistia edustusjoukkueen vauhtia. Kiitokset EIF:lle Oliverin kanssa tehdystä hyvästä työstä – uskomme, että nuorukainen ottaa HJK:n organisaatiossa seuraavat kehitysaskeleet, toteaa HJK:n Head of scouting Henri Määttä

EIF:n runkopelaajiin Ykkösessä lukeutunut keskuspuolustaja kuvailee itseään kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi.

– Tykkään pelata kovaa, ja olen hyvä puolustamaan eteenpäin. Samalla olen aika pallovarma, osaan avata peliä.

Espoolainen Pettersson pelasi EIF:ssä runsaat puolitoista vuotta. Juniorivuotensa hän vietti EPS:ssä ja Hongassa. Ennen tammisaareen siirtymistään hän ehti pelata 17-vuotiaana EPS:ssä yhden kauden ajan Kakkosta.   

– Tuntuu, että olen sekä EPS:n että Hongan kasvatti. Molemmat ovat tehneet osansa, Pettersson naurahtaa. 

– Viihdyin erittäin hyvin myös Tammisaaressa. Kiitokset EIF:lle kaikesta ja myös mahdollisuudesta siirtyä Klubiin. Toivon, että seura saavuttaa tavoitteensa loppukaudella. 

Pettersson esiintyi vahvasti Suomessa keväällä pelatussa U19 EM-jatkokarsintaturnauksessa. Suomen lohkossa pelasivat suurmaat Belgia, Italia ja Saksa, ja Pettersson palkittiin Suomen parhaana, kun Minihuuhkajat kaatoi Saksan Bolt Arenalla 1–0 Casper Terhon tehtyä voittomaalin. 

Tervetuloa Klubiin, Oliver!

Oliver Pettersson - HJK Klubi 04. Photo: © Jussi Eskola
Oliver Pettersson pelasi EIF-paidassa HJK Klubi 04:ää vastaan elokuussa 2021 Bolt Arenalla.