Oma kasvatti Kaius Hardén jatkaa Klubissa 

HJK Herttoniemenrannassa pelaamisen aloittanut 18-vuotias hyökkääjä on tehnyt HJK Klubi 04:lle tällä kaudella neljä maalia.

Kaius Harden - HJK Klubi 04. Photo: © HJK Media

HJK Klubi 04:n riveihin täksi kaudeksi B-juniorien SM-sarjajoukkueesta noussut Kaius Hardén ja HJK ovat tehneet 2+1-vuotisen sopimuksen.  

– Kaius on hypännyt ennakkoluulottomasti mukaan miesten peleihin ja on ollut yksi tämän kauden kehittyneimpiä pelaajia. On hienoa, että yhteistyömme jatkuu pidemmällä sopimuksella, jossa on näkymä myös miesten edustusjoukkueeseen, toteaa urheilujohtaja Miika Takkula.

Vuonna 2004 syntynyt teknisesti taitava hyökkääjä on edustanut Klubia koko ikänsä. 

– Aloitin HJK Herttoniemenrannassa ennen kuin aloitin koulun. Jossain vaiheessa siirryin pelaamaan 02-syntyneiden kanssa ja sieltä aikanaan 03-syntyneiden edustusjoukkueeseen. Sitten oli vuorossa 04-syntyneiden edustusjoukkue, B-junnut ja nyt sitten Klubi 04. 

– Eli HJK on tietysti mulle tosi tärkeä seura. Tottakai on hyvä fiilis, että pääsee jatkamaan tutussa ympäristössä, jossa arki on laadukasta ja ammattimaista. Uskon, että pääsen täällä ottamaan edelleen steppejä eteenpäin, Hardén hymyilee. 

Hyppy junnuista Kakkosen peleihin ei ole tuntunut “Kakesta” kovin kummoiselta. 

– Vastustajien pelin taso on aika vaihtelevaa, mutta fyysisesti vastassa on tietysti isompia pelaajia. Ei Kakkosen tempo kuitenkaan ole niin kova, että siinä olisi junnuihin hirveästi eroa. 

Vaan miten Hardén itse kuvailisi itseään pelaajana?

– Olen taitava pallon kanssa, pallovarma, ja pystyn viemään peliä eteenpäin. Olen aika monipuolinen, eli hyökkäyksessä pystyn pelaamaan lähes jokaista pelipaikkaa ja osallistumaan pelin eri vaiheisiin. Sanoisin myös, että olen aika vaarallinen: Pystyn antamaan syöttöjä ja tekemään maaleja. 

Tilastot puhukoot puolestaan: Hardén on heiluttanut verkkoa Kakkosessa tällä kaudella neljästi. Isompaan määrään ovat joukkuekavereista pystyneet vain Erikson Carlos (7) ja Anton Aaltonen (5). 

Viime kaudella Hardén voitti B-nuorten SM-sarjan maalipörssin 17 osumalla.

Kauis Hardén on tottunut tuulettamaan maaleja. Viime vuonna B-poikien SM-sarjassa syntyi 17 maalia.