Toppari Gentrit Kovaqi liittyy HJK:n organisaatioon

Kovaqi pelasi jo eilen HJK Klubi 04:n harjoitusottelussa.

Gentrit Kovaqi - HJK Klubi 04

HJK ja Gentrit Kovaqi, 23, ovat tehneet kauden 2022 kattavan sopimuksen, jossa on optio kaudesta 2023.

– Liityn todella hyvillä mielin Suomen parhaimpaan organisaatioon. Tavoitteena on kehittyä täällä monipuolisemmaksi pelaajaksi ja pelata tulevaisuudessa Veikkausliigaa, Gentrit Kovaqi sanoo.

Jyväskyläläisen Komeettojen kasvatti on edustanut miesten Ykkösessä JJK:ta, Ekenäs IF:iä ja IF Gnistania. Kovaqilla on kokemusta Suomen toiseksi korkeimmalta sarjatasolta yhteensä 34 ottelun verran. Veikkausliiga-debyytti on vielä tekemättä, mutta kuluneen talven Liigacupissa Gentrit Kovaqi sai tililleen yhden ottelun FC Interin paidassa. Nuori toppari pelasi yhden puoliajan HIFK:ta vastaan testipelaajana mutta ei onnistunut saamaan sopimusta turkulaisjoukkueeseen.

HJK Klubi 04 etsi puolustukseensa johtavaa topparia. Kosovolaistaustaisen Kovaqin profiili vastaa tarpeeseen erinomaisesti.

– Gentrit haki loppuun asti suoraa sopimusta Veikkausliigasta, ja olemme tyytyväisiä, kun saimme lopulta kiinnitettyä nuoren miehen organisaatioomme. Kovaqi on johtava pelaaja, jolla on laaja, peliä edistävä syöttövalikoima. Hän haluaa kehittyä HJK:n ammattimaisessa organisaatiossa ja on valmis tekemään töitä yhteisen tavoitteen eteen, HJK:n Head of scouting Henri Määttä kertoo. 

Gentrit Kovaqi pelasi jo eilen lauantaina 19. maaliskuuta, kun HJK Klubi 04 kohtasi Grankulla IFK:n Bolt Arenalla. Ottelu päättyi GrIFK:n niukkaan 2–1-voittoon.