HJK Klubi 04:lle kitkerä paikallistappio

HJK Klubi 04 hävisi lauantaina Kauniaisten keskuskentällä Grankulla IFK:lle 0–1. Tappion myötä ero Kakkosen B-lohkon kärkeen kasvoi kahdella pisteellä.

Kuvassa oleva Daniel Rökman muodosti Kaius Hardénin ja Riku Riskin kanssa GrIFK-ottelussa hyvin yhteen pelanneen hyökkäyskolmikon.

GrIFK vs HJK Klubi 04 1–0 (0–0)

Klubilaisten onneksi useimpien Kakkosen B-lohkon kärkijoukkueiden pelit päättyivät helsinkiläisille suotuisasti. SalPa kuitenkin voitti oman ottelunsa VJS:ää vastaan, joten neljäntenä olevan Klubin ero sarjakärkeen kasvoi viiteen pisteeseen.

Lauantaina Kauniaisten keskuskentällä nähtiin peli, jonka lopputulos ei kuvaa ottelutapahtumia kovin hyvin. Nollanelonen oli avausjaksolla suorastaan ylivoimainen. Vierasjoukkue Klubi 04 rakensi jo ensimmäisten 10 minuutin aikana pari hyvää maalintekopaikkaa. Kotijoukkue Grankulla IFK:lla ei puolestaan ollut yhtään kunnollista maalintekotilaisuutta koko puoliajan aikana.

Nollanelosen hienoisesta hallinnasta huolimatta, toinen puoliaika oli tasaisempi. Yksi ottelun kulminaatiopisteistä oli Aaro Toivosen epäonnistunut rangaistuspotku reilu puoli tuntia ennen täyttä aikaa. Lopulta ottelu ratkesi vartti myöhemmin Petter Meyerin tekemään voitto-osumaan. HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen ei peitellyt pettymystään.

– Ottaa päähän kovasti. Esityksemme oli pelillisesti varsin hyvä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Vastustaja teki ensimmäisestä kulmastaan maalin. Meidän epäonnistuneella rangaistuspotkullamme oli varmasti jonkinlainen vaikutus peliimme. Haimme mielestäni ihan miehekkäästi tasoitusta, mutta tällä kertaa se ei onnistunut.

Nollanelonen aloitti pelin vahvasti. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana GrIFK ei päässyt juurikaan pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Klubilla sen sijaan oli parikin hyvää paikkaa avausmaalin tekemiseen. Jo toisella minuutilla Aaro Toivonen pääsi laukomaan Riku Riskin hyvästä syötöstä. Ensimmäisellä kosketuksella boksin sisältä lähteneen laukauksen tielle ehti kuitenkin erinomaisesti pelannut granilaisvahti Toni Vuorinen.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin Riski pääsi itse yrittämään maalintekoa. Benjamin Dahlström antoi vasemmalta upean puolenvaihdon oikealle laiturina pelanneelle Riskille. Viime viikolla 33-vuotissyntymäpäiviään viettänyt turkulainen leikkasi sisään ja laukoi terävästi, mutta yritys kimposi Grani-puolustajasta maalin ohi.

Kun peliä oli takana vajaat 20 minuuttia, klubilaiset pelasivat hyökkäyskolmikon johdolla upean kombinaation, jossa pallo pelattiin maalin eteen Daniel Rökmanille. 18-vuotias vasen laituri sijoitti pelivälineen varmasti maaliin, mutta oli ollut pallon saadessaan niukasti paitsiossa – kaunis maali jäi siis syntymättä.

Nollanelosen paras tilanne nähtiin silti vasta viitisen minuuttia ennen taukoa. Klubilla oli jälleen pitkä pallonhallinta, jonka päätteeksi peliväline ajautui boksiin nousseelle laitapakki Dahlströmille. Toni Vuorinen oli mies paikallaan, sillä veskari esti nopealla jalkatorjunnallaan Dahlströmin yrityksen vajaasta 10 metristä. Avausjakson ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi HJK-toppari Gentrit Kovaqin varoitus 33. minuutilla.

Päävalmentaja Nuutinen ei tehnyt tauolla muutoksia. Jostain syystä Klubi ei saanut säilytettyä samaa draivia, vaan toinen puoliaika alkoi tasaisemmissa merkeissä kuin ensimmäinen. Vaikka vierasjoukkue piti palloa edelleen enemmän, nyt myös vihreäpaitainen kotijoukkue pääsi paikoille.

Granin toisen puoliajan alun paras paikka oli Matias Pyysalon terävä veto 52. minuutilla. Klubin oma Matias – Matias Niemelä –torjui näyttävästi, ja HJK-maali pysyi puhtaana. Pyysalo sai tilastomerkinnän nimiinsä heti seuraavalla minuutilla ruhjoessaan keskikentällä Klubin kapteenia Niilo Kujasaloa varoituksen veroisesti.

Pari minuuttia myöhemmin nollanelonen sai oman huippupaikkansa Riskin ja Liam Möllerin pelattua hieno sommitelma Grani-boksin oikeassa reunassa. Hienon yhteispelin seurauksena pallo saatiin Daniel Rökmanille, jonka vikkelyys oli liikaa kotijoukkueen puolustukselle – Rökman jouduttiin kaatamaan, ja päätuomari Pouria Notash osoitti pilkkua.

Rangaistuspotkua asettui laukomaan Klubin alkukauden nouseva tähti Aaro Toivonen. 17-vuotias suuntasi rankkarinsa vasemmalle, mutta jälleen kerran Grani-vahti Toni Vuorinen onnistui oikea-aikaisella heittäytymisellään estämään Klubin maalintekoaikeet.

Aaro Toivosen laukoma rangaistuspotku torjuttiin Kauniaisten keskuskentällä. Kuvassa Toivonen toukokuun GrIFK-kotiottelussa.

Epäonnistunut rangaistuspotku sai vierasjoukkueen pelin hetkeksi pois raiteiltaan. Miika Nuutinen pyrki vajaan tunnin kohdalla herättelemään joukkuettaan vaihdoilla: Suomen U17-maajoukkueessa viime viikolla hyvin pelannut David Ezeh tuli kärkeen Kaius Hardénin tilalle ja Ricardo Cardoso korvasi vasemmalla laidalla Daniel Rökmanin. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Riku Riski sai tehdä toisella laidalla tilaa vielä Ville Vuoriselle.

67. minuutilla kotijoukkueella oli oiva mahdollisuus avausmaalin tekemiseen. Muuten hyvin pelannut HJK-vahti Niemelä teki virheen heittämällä pallon suoraan keskikentälle ja Grani-peluri Mohamed Sheikhin jalkaan. Tämä yritti nostoa tyhjään maaliin Niemelän yli, mutta klubilaisten onneksi yritys meni ohi.

Reilu viisi minuuttia myöhemmin rouva Fortuna ei enää ollut HJK:lle suosiollinen. Kotijoukkue sai Niemelän hyvän torjunnan jälkeen kulmapotkun vasemmalta. Nollanelosen puolustus ei onnistunut purkamaan kulmaa väljemmille vesille, vaan pallo pomppasi noin 10 metriin Grani-pelaajalle.

Peliväline ei olisi voinut tulla vaarallisemmalle pelaajalle, kuin Grani-legenda Petter Meyer. Seurahistoriassa eniten sarjamaaleja tehnyt Meyer siirsi varmalla sijoituksella kotijoukkueen johtoon 75. minuutilla.

Klubilla oli siis vain vartti aikaa tasoittaa ja mennä ohi. Päävalmentaja Nuutinen vaihtoi toppari Gentrit Kovaqin tilalle Michael Boamahin, joka ei kuitenkaan tullut normaalille pelipaikalleen toppariksi vaan kärkeen David Ezehin rinnalle.

Nollanelonen sai aikaan kohtuullisen loppukirin, jossa muun muassa Liam Möllerillä ja David Ezehillä oli omat paikkansa lähietäisyydeltä. Rehellisyyden nimissä myös Granin Hamza Assehnoun pääsi puskemaan avopaikasta HJK-maalin yli muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

Liam Möller pelasi Kauniaisissa täydet minuutit HJK Klubi 04:n keskikentällä. Kuvassa hän karkaa Granin puolustukselta kotiottelussa toukokuun lopulla.

Peli sai vielä dramaattisen loppuhuipennuksen, kun kotijoukkueen Mohamed Sheikh ajettiin lisäajalla ulos. Peliaikaa oli kuitenkin niin vähän jäljellä, että nollanelonen ei ehtinyt hyödyntää ylivoimaansa – lopputuloksena katkera maalin tappio. Kotijoukkue saa kiittää hyvästä tuloksesta erityisesti kentän parasta pelaajaa, maalivahti Toni Vuorista, joka otti torjutun rangaistuspotkun lisäksi ainakin muutaman ”game saverin”.

75´ 1-0 Petter Meyer

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Matias Niemelä – Benjamin Dahlström, Oliver Pettersson, Gentrit Kovaqi (83´ Michael Boamah), Kailash Bhandari – Liam Möller, Niilo Kujasalo (k), Aaro Toivonen (68′ Altti Hellemaa) – Daniel Rökman (59´ Ricardo Cardoso), Kaius Hardén (59´ David Ezeh), Riku Riski (68´ Ville Vuorinen)

Paikallispelit jatkuvat, sillä HJK Klubi 04 kohtaa seuraavaksi tiistaina 23. elokuuta klo 18.30 Bolt Arenalla FC Honka Akatemian.