HJK Klubi 04:lle tappio

Kakkosen sarjakärki MP haki täyden pistepotin HJK Klubi 04:n vieraana.

HJK Klubi 04

HJK Klubi 04 vs MP 0-4

HJK Klubi 04 kohtasi sunnuntaina Kakkosen lohko A:n kärjessä porskuttavan Mikkelin Palloilijat kotonaan Telia 5G arenalla. MP ei ollut ennen sunnuntaita hävinnyt vielä otteluakaan. Kotijoukkue lähti kamppailuun lohkon sijalta kuusi.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun alku sai räväkän alun, kun ensimmäinen maali syntyi jo kahden minuutin pelin jälkeen. MP:n lyhyt kulmapotku pelattiin boksin kulmalle vapaaseen tilaan Antti-Ville Räisäselle, jonka painava laukaus painui ruuhkan läpi maalin etukulmaan.

HJK Klubi 04 ei nopeasta avausosumasta lamaantunut, vaan ensimmäisen kymmenen minuutin aikana isännät onnistuivat luomaan painetta MP:n alakerralle. Varsinkin vasemmalla laidalla operoinut Julius Tauriainen oli vahvasti rakentamassa isäntien hyökkäyksiä ottelun alussa.

Seuraava vaarallinen paikka siunaantui jälleen vierailijoille, kun vasemmalta lähtenyt keskitys tavoitti MP:n hyökkääjä Lucas Oliveiran. Pusku suuntautui kuitenkin päin isäntien maalilla pelannutta Tuomas Pöyhöstä, joten lukemat pysyivät muuttumattomina.

MP lisäsi johtoaan pelikellon näyttäessä 25 minuuttia. Juuso Liukkonen sai syötön boksin kulmalle, jossa vastassa ollut kotijoukkueen pelaaja ei pysynyt perässä Liukkosen tehdessä terävän käännöksen. Jalka auki noin 11 metrissä ja tarkka laukaus maalin takakulmaan ei jättänyt mahdollisuuksia Pöyhöselle. Lukemat Telia 5G arenalla 0-2.

Hetki maalin jälkeen Tauriaisella oli mahdollisuus kaventaa lukemia, mutta laukaus noin 20 metristä suuntautui suoraan päin MP:n maalivahti Ndjock Sammya.

HJK Klubi 04 sai ensimmäisellä puoliajalla usean vapaapotkun hyviltä etäisyyksiltä, mutta laukojina toimineet Tauriainen sekä Saku Heiskanen eivät niistä kuitenkaan osuneet.

Ensimmäinen puolisko saatiin päätökseen MP:n johtaessa ottelua 0-2

Toinen puoliaika

Toinen puoliaika meinasi saada jälleen nopean maalin, kun jo kertaalleen Pöyhöstä hätyytellyt Oliveira ryösti pallon isäntien laitapakilta. Lisäosuma antoi kuitenkin odottaa itseään, kun 04:n puolustus hoiti tilanteen Pöyhösen avustuksella.

Takaa-ajajan asemassa HJK Klubi 04 ei vielä 60 minuutin kohdalla ollut onnistunut luomaan todellisia huippupaikkoja. Pallonhallinta myös aaltoili joukkueiden välillä, eikä kumpikaan joukkue peliä suvereenisti hallinnut.

MP lisäsi kotijoukkueen tuskaa 60 minuutin kohdalla. Avausmaalin niitannut Räisänen toimi tällä kertaa syöttäjän roolissa. Loistava murtava syöttö löysi boksin sisältä edellisen maalin tekijän Liukkosen, jonka varma sijoitus ensimmäisellä kosketuksella lähietäisyydeltä siirsi numerot jo 0-3.

Jälleen heti maalin jälkeen isännät saivat mahdollisuuden kavennus osumaan. Vapaapotkuja tänään laukonut Heiskanen sai tällä kertaa jalan auki 20 metrissä, mutta vähille töille joutunut MP:n maalivahti Sammy torjui takakulmaan suuntautuneen laukauksen varmasti kulmaksi.

Pelin ollessa 0-3 luovutti MP pallonhallinnan selvemmin HJK Klubi 04:lle. Vaikka kotijoukkue pääsi hyville etäisyyksille maalista, eivät viimeiset ratkaisut olleet tarpeeksi laadukkaita.

Kesken isäntien hallinnan, MP:lle jo kaksi maalia viimeistellyt Liukkonen oli lähellä viimeistellä jo hattutempun. Oiva pystysyöttö tavoitti Liukkosen, joka pääsi mittaamaan nopeuttaan Artturi Paavolan kanssa. Viime hetkellä pallo kuitenkin karkasi Liukkoselta ja pöyhönen pääsi vastaantulollaan nappaamaan pallon ennen Liukkosta.

Isäntien ilta synkkeni entisestään 10 minuuttia ennen loppua, kun oli  Lucas Oliveiran vuoro venyttää verkkoja. Vasemmalta laidalta lähtenyt matala syöttö takaviistoon jäi pelaaja ruuhkaan, josta pallo pomppi rangaistusalueen rajalle. Lucas Oliveira kiitti irtopallosta ja siirsi pallon takakulmaan, tilanne jo 0-4.

HJK Klubi 04 hallitsi ottelun viimeiset hetket palloa, mutta maaleja ei ottelussa enempää nähty. Kakkosen sarjakärki MP nappasi täyden pistepotin mukaansa Mikkeliin luvuin 0-4.

HJK Klubi 04 pelaa seuraavan kerran Vantaalla 17.8 klo.17.00, kun vastaan asettuu lohkon häntäpäässä tarpova VJS.