HJK Klubi 04:lle uusi toppari

Brasilialainen Ítalo liittyy HJK Klubi 04:n vahvuuteen.

Italo - HJK Helsinki

Talvella HJK:n liigajoukkueen testissä ollut Ítalo Santos de Oliveira do Nascimento, 24, eli lyhyemmin Ítalo liittyy HJK Klubi 04:n vahvuuteen loppukaudeksi. Sopimuksessa on liigaoptio. 

– Helmikuussa Ítalo lensi Suomeen ja harjoitteli viikon HJK:n liigamiehistön mukana ja osoitti hyviä otteita, vaikka sopimusta emme tuolloin tarjonnetkaan. COVID-19 pandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten johdosta hän oli edelleen näillä suunnilla, ja näin ollen nyt ajoituksien ollessa kohdallaan hän saa aidon mahdollisuuden näyttää kykynsä, valaisee HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula sopimuksen taustoja. 

HJK Klubi 04 joukkue rakentuu pääsääntöisesti oman akatemiatoiminnan kasvateista sekä seuran ulkopuolelta tulleista kotimaisista nuorten maajoukkuepelaajista. Tänä vuonna Otto Kouvanloukkaannuttua joukkueen keskuspuolustusosasto on kuitenkin erittäin ohut sarjan pelaamiseen, jonka johdosta testijaksolla edukseen esiintyneen Ítalon kohdalla tarjottiin loppukaudeksi sopimusta vahvistamaan joukkuetta.

Ítalo on nyt toista kertaa Euroopassa yrittämässä rakentaa ammattilaisuraa. Viisi vuotta sitten hän siirtyi brasilialaisesta Vasco da Gamasta maineikkaaseen italialaisen Inter Milanon organisaatioon, jossa aika kului pääasiassa lainalla Bolognan U19-joukkueessa ja portugalilaisessa Olhanensessa.

Bem-vindo ao Klubi, Ítalo!