HJK Klubi 04:n kausi on ollut menestys

Keskikenttäpelaaja Christopher Jamesin mukaan kausi on sujunut joukkueelta oikein hyvin, mutta työ on vielä kesken.

Chris James – HJK Klubi 04. Katso video!

HJK Klubi 04 vs FC Espoo 
La 17.10.2020 klo 16:00
Bolt Arena

HJK Klubi 04 pelaa lauantain kotiottelussa Bolt Arenalla FC Espoota vastaan noususta ensi kaudeksi Ykköseen.

Keskikenttäpelaaja Christopher Jamesin mukaan kausi on sujunut joukkueelta oikein hyvin, mutta työ on vielä kesken.

– Kausi on ollut tuloksellisesti menestys, ja yritämme pitää siitä kiinni, mutta voittojakin tärkeämpää on ollut se, että olemme saaneet nostettua pelaajia edustusjoukkueen harjoitusrinkiin, ja sitä kautta heillä on mahdollisuus päästä pelaamaan siellä.

Uusiseelantilainen odottaa luonnollisesti kovaa ottelua, kuten kaikkia muitakin vastaan.

– Tarvitsemme enää yhden pisteen, mutta ajattelemme omaa toimintaamme myös laajemmin. Haluamme tietysti voittaa, mutta myös kehittää edelleen omaa pelitapaamme, ja samalla tietysti nauttia hetkestä. Pelaajillemme tämä on tilaisuus edistää omaa uraansa, kohti edustusjoukkuetta. Määrittelemme menestyksemme sen mukaan ja pojat ovat tehneet hyvää työtä sen eteen.

Kuulut joukkueen kokeneimpiin pelaajiin, millaisena näet roolisi nuorten pelaajien kehittäjänä?

– Onhan se ollut melkoinen seikkailu minulle pelaajana. Olen luultavasti ensimmäistä kertaa urallani keskittynyt enemmän pelikavereitteni auttamiseen kuin oman pelaamiseni. Se on toisaalta ollut itselleni hyvä oppimisprosessi tulevaa valmentajauraani ajatellen. Kausi on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen, ja samalla se on pitänyt itsenikin nuorekkaana. Olen voinut hyödyntää kokemustani ja vastavuoroisesti olen itse saanut oppeja heiltä.

Klubi 04 on menettänyt kauden aiemmissa otteluissaan vain yhden pisteen. 33-vuotias James tietää mihin menestys perustuu:

– Mitään täsmällistä loksahtamishetkeä tule mieleen, mutta olimme ottelussa Atlantista vastaan muistaakseni 1-3 tappiolla. Joukkue pelasi ottelun lopun yhtenäisesti ja malttoi noudattaa pelisuunnitelmaa, joten onnistuimme kääntämään pelin 4-3 voitoksi.

– Pojat ovat pystyneet pelaamaan paineen alla jokaisessa ottelussa, ja hyödyntäneet vahvuuksiaan. Sen ansiosta olemme nyt sarjan kärjessä.

Olette saaneet hyvää kannustusta katsomosta muutamassa viime ottelussa, millaisen viestin haluat lähettää heille?

– Meillä on tosiaan ollut 7–8 vakiokannattajaa, jotka istuvat aina samassa paikassa. He ilmestyivät yllättäen myös edelliseen matkapeliimme, mikä oli todella hienoa! Nuoremmille pelaajille on hyvä saada kokea kannattajia, jotka aidosti tukevat joukkuetta. Haluamme tietysti juhlia ottelun jälkeen heidän kanssaan ja osoittaa arvostustamme heidän suuntaan.

HJK Klubi 04. Photo: @ Jussi Eskola