HJK Klubi 04:n nousuhaaveille kolaus – aikainen punakortti oli liikaa

Miika Nuutinen: ”Meillä on kova luotto siihen, että käännämme tämän Boltilla eduksemme.”

Kuva: © Matias Lahtinen

Tampere United vs HJK Klubi 04 2–1 (0–1)
8’ Matias Ritari 0–1
47’ Taha Özcelik 1–1
52’ Taha Özcelik 2–1

HJK Klubi 04:n nousuhaaveet uuteen Ykköseen kokivat pienen kolauksen, kun Tampere United voitti Klubin kotipelissään maalein 2–1. Toisaalta tulos oli vähintäänkin kohtalaisen hyvä siihen nähden, että Klubi joutui taistelemaan yli 70 minuuttia alivoimalla Antonio Regueron aikaisen punaisen kortin myötä. Otteluparin ratkaiseva toinen osaottelu pelataan Bolt Arenalla sunnuntaina 29. lokakuuta.

Nollanelonen aloitti nousukarsintojen avausosan vahvasti ja siirtyi nopeasti johtoon. Maali oli harjoitellun kulmapotkukuvion tuotos: Liam Möller pelasi kulman matalana etualueelle, jonne liikkeen tehnyt Ville Vuorinen tiputti ensimmäisellä kosketuksellaan takaviistoon. Vapaana oli Matias Ritari, joka täräytti pallon oikealla jalallaan TamU-maalin alanurkkaan jo kahdeksannella peliminuutilla.

Ottelun kannalta ratkaiseva tilanne nähtiin kymmenisen minuuttia myöhemmin. TamUn vaarattoman oloinen pystysyöttö aiheutti ikävän kommunikaatiokatkoksen Klubin puolustuksessa, ja maalivahti Antonio Reguero joutui lopulta rikkomaan kuin varkain palloon käsiksi päässyttä tamperelaishyökkääjää. Erotuomari Jonathan Mainz tulkitsi Regueron vieneen rikkeellään kotijoukkueelta selvän maalipaikan, joten kokenut espanjalaisvahti Reguero katseli punaista korttia jo ennen 20 minuutin täyttymistä.

Punaisen kortin sijaiskärsijäksi joutui keskikentän taituri Hadi Noori, joka vaihdettiin pois kentältä korvaavan maalivahdin tieltä. Klubin maalille asteli Vilho Tuokkola, jolle ottelu oli ensimmäinen virallinen kamppailu Nollanelosen paidassa.

Vaikka TamU pääsi jauhamaan miesylivoimalla kotiyleisönsä edessä, ei joukkue onnistunut luomaan avausjaksolla käytännössä mitään uhkaa Klubin maalille. HJK puolusti hyvin, ja tauolle siirryttiin vierasjoukkueen 1–0-johtoasemassa.

– Aloitimme hyvin. Otimme pelin heti haltuun ja teimme hienon 1–0-maalin kulmapotkukuviolla. Peli muuttui kuitenkin täysin heikosti puolustetun selustapallon seurauksena, kun saimme punaisen kortin. Taistelimme etenkin ensimmäisellä puoliajalla hyvin, eikä TamUlla ollut siinä käytännössä mitään paikkoja, totesi HJK Klubi 04:n päävalmentaja Miika Nuutinen.

Toisen puoliajan alku oli hankala, kun tamperelaiset iskivät pelin tasoihin käytännössä ensimmäisestä tilanteestaan. Klubi ei onnistunut parista yrityksestä huolimatta siivoamaan kotijoukkueen kulmapotkua pois omasta boksistaan, ja Taha Özcelik latasi irtopallon noin neljästä metristä maaliin.

Sama mies oli asialla viisi minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Özcelik sai jalkansa vapaaksi noin 20 metrissä ja laukoi upean kudin ohi Tuokkolan. Tässä vaiheessa TamU painoi päälle, ja tilanne näytti pahalta.

HJK keräsi kuitenkin rivinsä hienosti kahden nopean takaiskumaalin jälkeen, ja ottelun painopiste alkoi puoliajan edetessä kääntyä tamperelaisten kenttäpuoliskolle. Alivoimalla taistellut Klubi sai luotua muutamia maalipaikkoja tamperelaisten maalille, mutta TamU-vahti Antti Kuusinen ei lopulta joutunut venymään ihmeisiin tolppien välissä.

– Saimme kylmän suihkun heti toisen jakson alkuun, kun TamU iski pikatahtia maalit kulmasta ja kaukolaukauksella. Taistelimme kuitenkin hyvin aika vaikeassa paikassa kymmenellä miehellä. Pelin edetessä TamU vaikutti väsyvän, ja pääsimme paremmin peliin mukaan. Saimme painetta TamUn päätyyn ja loimme yhden erinomaisen maalipaikan.

Tappiosta huolimatta Nuutinen on luottavainen sen suhteen, että Klubi kääntää otteluparin edukseen Boltilla.

– Ihan suht tyytyväinen voi olla vajaalla puolustamiseemme. TamUlla ei ollut mitään isoja paikkoja. Tulos harmittaa tietysti kovasti, mutta se, miten tulimme peliin ja miten pelasimme alussa tasavahvuisena, antaa meille kovaa luottoa siihen, että pystymme kääntämään parin Boltilla eduksemme.

HJK Klubi 04:n kokoonpano: Antonio Reguero – Oscar Häggström, Alex Lietsa, Nils Svensson, William Grönblom – Matias Ritari, Liam Möller, Hadi Noori (22’ Vilho Tuokkola), Kaius Hardén (61’ Stanislav Baranov), David Ezeh, Ville Vuorinen