HJK Klubi 04:n päävalmentaja vaihtuu

Joonas Rantanen on ensi kaudella HJK:n reservijoukkueen HJK Klubi 04:n päävalmentaja.

Joonas Rantanen - HJK Helsinki. Photo: Jussi Eskola.
Joonas Rantanen

HJK:n naisten liigajoukkueen päävalmentajana kesästä 2016 asti toiminut Joonas Rantanen ottaa ensi kaudella HJK Klubi 04:n valmennusvastuun.

– Syksy taistellaan mestaruudesta naisten joukkueen kanssa, jonka jälkeen hyppään hyvin mielin HJK Klubi 04:n matkaan. Tulemme vahvistamaan joukkueen toimintakulttuuria, jossa jokaisella valmentajalla, taustahenkilöllä ja pelaajalla on oma roolinsa. Työskentelemme tietysti myös sen eteen, että pelaajat kehittyvät ja joukkue menestyy sarjassa, kertoo Joonas Rantanen.

Rantasella on myös tärkeä rooli HJK:n liigajoukkueen valmennusryhmässä.

– Tiedostan, mitä liigajoukkueen päävalmentaja Toni Koskela ja seura odottavat tältä roolilta. Tarkoitus on vetää yhtenäinen prosessi toimintakulttuurin kehittämiseksi niin liigajoukkueessa kuin HJK Klubi 04:ssa, Rantanen jatkaa.

Joonas Rantanen on toiminut aiemmin HJK:n kaupunginosatoiminnan ja poikien nuorimpien akatemiajoukkueiden valmennuspäällikkönä. Vuonna 2015 hän jäi pois näistä tehtävistään aloitettuaan opiskelun Helsingin yliopistossa kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Kesken kauden 2016 Rantanen aloitti HJK:n naisten päävalmentajana ja jatkaa siinä tehtävässä kauden 2019 loppuun.

– Todella hienoa, että saimme Joonaksen vastuuvalmentjaksi akatemiapolun tärkeimpään joukkueeseen. Hän on moderni valmentaja, joka omaa hyvien johtamis- ja organisointitaitojen lisäksi vahvan sisältöosaamisen pelin sekä pelaajien kehittämiseen. Joonas tuo kaipaamaamme erityisosaamista nuorten pelaajien huippu-urheilijana kasvamiseen ja vastuunottamiseen, kommentoi urheilujohtorymän vetäjä Miika Takkula.