HJK Klubi 04:n valmennus vahvoissa käsissä

HJK:n reservijoukkueen valmennuksesta vastaa laadukas tiimi päävalmentaja Mika Väyrysen johdolla.

HJK Klubi 04 valmennus

HJK:n reservijoukkue HJK Klubi 04 nousi viime kauden päätteeksi Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Ykköseen. Ykkönen on laadukas sarja, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet pelaajakehitykselle. Sarjassa menestyminen asettaa valmennukselle kovan haasteen, johon HJK Klubi 04:n valmennustiimi on valmis vastaamaan.

Mika Väyrynen

Mika Väyrynen - HJK Klubi 04

HJK Klubi 04:n päävalmentajana toimii hienon pelaajauran tehnyt Mika Väyrynen. ”Väykkä” siirtyi Klubi 04:n valmennustiimiin vuonna 2018. Kaudella 2020 Väyrynen toimi HJK:n edustusjoukkueen valmennuksessa, mutta vuoden päätteeksi hän siirtyi HJK Klubi 04:n päävalmentajaksi. 

– Olen nimikkeeltäni päävalmentaja mutta yksi valmentajista. Näin sen näen, ja me olemme tiimi. Olen äärimmäisen tyytyväinen tiimiimme ja siihen, millaisia persoonia ja osaamista sieltä löytyy, Väyrynen kertoo.

– Minulla on rooli myös edustusjoukkueessa, mutta nyt se on tietenkin pienempi kuin viime kaudella. Olen päävalmentaja, joten ajatukset ovat väkisinkin HJK Klubi 04:n mukana, ja olen tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen.

Väyrynen on tehnyt mittavan uran pelaajana niin ulkomaan kuin kotimaankin kentillä. Miehen arki on pyörinyt jalkapallon ympärillä lähes koko elämän ajan.

– Arki on edelleen samanlaista eli pyörii pitkälti jalkapallon ympärillä ja siihen perhe vielä mukaan. Toki nyt työnkuva on erilainen. Täytyy ajatella enemmän kokonaisuutta ja pystyä kehittämään peliä.

Koronavuosi on tuonut paljon epävarmuutta myös jalkapallon ympärille ja HJK Klubi 04 lähtee Ykkösen kauteen toiveikkaana siitä, että pelit saadaan pelattua.

– Toiveena on tietenkin, että saadaan pelata kaikki pelit. Tavoitteena on kehittää pelaajia kohti tulevia koitoksia, Väyrynen kertoo.

– Haluan voittaa pelejä. Vaikka me haluamme kehittää pelaajia ja joukkuetta, lähtökohtana on se, että joka peli lähdetään voittamaan.

Mika Väyrynen – Katso video!

Mikko Lignell

Mikko Lignell - HJK Klubi 04

Muun muassa RoPSissa, FC Hongassa ja PK-35:ssä valmentanut Mikko Lignell toimii HJK:ssa niin edustusjoukkueen kuin myös HJK Klubi 04:n valmennuksessa. Myös pelaajatarkkailijana toimiva Lignell on tärkeä palanen molempia valmennustiimejä

– Roolini on olla yksi kolmesta jalkapallovalmentajasta. Väykkä on luonnollisesti vastuussa, ja me Aleksin kanssa sparrataan ja autetaan, Lignell kertoo.

– HJK Klubi 04:ssa roolini on olla kenttävalmentaja. Eniten olen vastuussa hyökkäyspään pelaajista ja maalinteosta. Myös vastustajan scouttaaminen tulee olemaan minun vastuullani.

Kaudella 2020 Lignell toimi HJK:n akatemiavalmentajana sekä edustusjoukkueen valmennustiimissä, joten Mika Väyrysen kanssa työskentely on miehelle tuttua. Lignell jatkaa myös alkavalla kaudella edustusjoukkueen valmennuksessa.

– Edustusjoukkueessa roolini on aika samanlainen eli yksi kenttävalmentajista. Siellä Toni Koskela ja Joonas Rantanen ottavat isompaa roolia, Lignell kertoo.

-Tämä tulee olemaan mielenkiintoinen kausi. Olisi hienoa, että pystyttäisiin pelaamaan kaikki pelit. Se on meistä valmentajista ja pelaajista, miten pystytään kilpailemaan kovatasoisessa ykkösessä.

Mikko Lignell – Katso video!

Aleksi Lalli

Aleksi Lalli - HJK Klubi 04

HJK Klubi 04:n valmennuksessa jo Joonas Rantasen apuna toiminut Aleksi Lalli on nuoresta iästään huolimatta osaava valmentaja. Pallo-Iiroista Klubiin siirtynyt Lalli on toiminut HJK Klubi 04:n lisäksi B-junioreiden valmennuksessa. 

– Roolini HJK Klubi 04:n valmennuksessa on toimia päävalmentajan apuna ja sparrata Mika Väyrystä oman pelin parantamisessa. Lisäksi toimin keskikenttäpelaajien kanssa ja annan pelipaikkakohtaista tukea, Lalli kertoo.

– Treeneissä olen tietenkin kentällä. En vedä strategisia osioita vaan keskityn oman pelin kehittämiseen.

Lalli oli mukana, kun HJK Klubi 04 nousi kauden 2020 päätteeksi Ykköseen. Tavoitteet alkavalle kaudelle ovat selkeät. Kehittää pelaajia ja joukkuetta.

– Tavoitteena on kehittää pelaajia ja viedä heitä kohti liigajoukkuetta ja vielä isompia kenttiä, Lalli sanoo.  

Aleksi Lalli – Katso video!

Marko Frantsi

Marko Frantsi - HJK Klubi 04

HJK Klubi 04:n maalivahtivalmentajana toimii Marko Frantsi. Frantsi siirtyi Klubiin FC Espoosta vuonna 2019. Frantsi työskentelee isolla tontilla, sillä HJK Klubi 04:n lisäksi hän on mukana edustusjoukkueen valmennustiimissä sekä valmentaa B-junioreiden maalivahteja.

– Olen maalivahtivalmentaja. Puolustussuuntaan vastaan boksin puolustamisesta ja erikoistilanteista. Hyökkäyksessä vastaan pelin avaamisesta maalivahtien, topparien ja keskikentän osalta, Frantsi kertoo.

HJK Klubi 04:n joukkue on nuori, ja kovatasoisessa Ykkösessä joukkueelta vaaditaan paljon.

– Odotan nuorelta joukkueelta rohkeaa ja oman pelitavan mukaista pelaamista. Etenkin maalivahdit ovat nuoria, 03 syntyneitä. Odotan heiltä tasaista kautta, Frantsi sanoo. 

– Tärkeää on miten maalivahdit pystyvät kehittämään peliään ja miten käsitellään ylä- ja alamäet.

Marko Frantsi – Katso video!

Álvaro Molinos

Álvaro Molinos - HJK Klubi 04

Espanjalainen Álvaro Molinos liittyi HJK:n valmennukseen täksi kaudeksi. Molinosin edellinen pesti oli Hoffeneimin organisaatiossa naisten Bundesliigajoukkueen fitness-valmentajana. Molinos toimii HJK:ssa fyysisenä valmentajana niin edustusjoukkueen kuin myös HJK Klubi 04:n mukana.

– Olen Espanjalainen, mutta tulin Saksasta, missä työskentelin viimeiset 11-vuotta niin naisten kuin miestenkin joukkueissa. Olen työskennellyt myös jääkiekon ja pyöräilyn parissa, Molinos kertoo taustastaan.

– Minulla on useampi rooli. Olen fyysinen valmentaja sekä toimin ravitsemusneuvojana. Edustusjoukkueessa toimin Niklaksen kanssa. Olen oikeastaan kaiken keskellä. Työskentelen nuorten pelaajien kehityksen parissa ja autan heitä kohti edustusjoukkuetta.

Alkava kausi on Molinosille ensimmäinen Suomessa, mutta miehellä on selkeät tavoitteet.

– Tottakai olisi hienoa saavuttaa sama kuin viime kaudella. Uskon, että kaikki haluavat voittaa tuplan. HJK Klubi 04:n kanssa tavoite on pysyä Ykkösessä ja tuoda mahdollisimman monta pelaajaa edustusjoukkueeseen, Molinos kertoo.

Álvaro Molinos – Katso video!