HJK kohtaa KuPS:n sunnuntain kärkikamppailussa

Klubi matkustaa jo lauantaina Kuopioon, jossa alkukauden kaksi selkeästi parasta joukkuetta ottavat yhteen sunnuntaina.

Klubin edellinen vierailu Kuopioon viime vuoden päätöspelissä poiki seuran 31. mestaruuden.

KuPS vs HJK
Su 29.5.2022 klo 16:00
Väre Areena – Veikkausliiga

Veikkausliigan kaksi parasta sekä kovavireisintä joukkuetta kohtaavat sunnuntai-iltapäivänä Kuopion Väre Areenalla. Sekä KuPS että HJK ovat keränneet alkukauden aikana 25 pistettä, ja viiden ottelun kuntopuntarissa molempien pistesaldo näyttää 13 pistettä. Sarjan kärkikaksikko on repinyt jo kaulaa muihin: sarjakolmonen, FC Honka, on peräti 11 pistettä perässä, tosin vähemmän otteluita pelanneena.

– Kuten sarjataulukosta näkee, vastakkain ovat kaksi sarjan selkeästi parasta joukkuetta. Kärkikamppailu ei kuitenkaan muuta omassa tekemisessämme mitään, vaan valmistaudumme samalla tavalla kuin muihinkin peleihin: käymme läpi, miten vastustaja pelaa, ja mietimme, mikä on mahdollisimman hyvä kokoonpanomme juuri tähän otteluun.

– Toivottavasti näemme hyvän futisottelun, jossa on paljon katsojia ja runsaasti myös meidän kannattajiamme, toteaa HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Viime kaudella joukkueet etenivät kylki kyljessä aina viimeiselle kierrokselle asti. Kaikki kolme kohtaamista päättyivät tasapeliin, ja niistä viimeinen, kauden päätöspelissä, riitti HJK:lle mestaruuteen.

HJK:n pelaajatilanne alkaa vaikuttaa hyvältä, kun pidempään poissa olleet Roope Riski sekä Valtteri Moren tekivät paluun tiistain Suomen Cupin ottelussa, ja Pyry Soiri on palannut täyteen harjoitusvahvuuteen. Lisäksi Joona Toivion kunto on hyvä, mutta tässä vaiheessa kautta ei haluta ottaa turhia riskejä, joten toppari huilaa vielä KuPS-ottelun.

Ottelusta ovat varmuudella sivussa Toivion ja Soirin lisäksi Santeri Väänänen, Riku Riski, Janne Saksela ja Miska Ylitolva.

Luis Murillo - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Luis Murillo kuskasi palloa viime kaudella Urho Nissilän käsikynkässä.