HJK kohtaa torstaina NJS:n Bolt Arenalla

HJK Klubi 04:n kevään harjoituspelit jatkuvat. Joukkue kohtaa toisen kerran peräkkäin Kakkosen seuran, kun se pelaa torstaina 1.4. Bolt Arenalla klo 15:00 Nurmijärven Jalkapalloseuraa vastaan.

Samuel Anini Jr - HJK Klubi 04. Photo: © Mira Lönnqvist
Samuel Anini Jr

Viikko sitten nollanelonen kärsi kotonaan kirvelevän 0-1 tappion JäPS:ille. Nyt vastassa on toinen Kakkosen A-lohkon joukkue NJS. Nurmijärveläiset pelasivat myös viime kaudella samassa lohkossa, jossa joukkue sijoittui 17 ottelun koronakaudella yhdeksänneksi 18 pisteellä. 

Tänä vuonna NJS on kukistanut Kakkosen Suomen Cupin neljännesvälierässä VJS:n 2-0. Tie nousi pystyyn Suomen Cupin puolivälierässä, kun joukkue kärsi 1-3 vierastappion PIF:ille. Maaliskuun harjoituspeleissä NJS on pelannut muita pääkaupunkiseudun Kakkosen joukkueita vastaan. Joukkueen vire on ollut hyvä, koska se on selvittänyt nämä kamppailut ilman tappiota (PKKU 4-1, FC Honka Akatemia 0-0, Atlantis FC 2-2, VJS 5-2).

NJS:n pelaajistosta tuttu on Arttu Eerola, joka oli viime kaudella varusmiesvuotenaan mukana nostamassa HJK Klubi 04:n Kakkosesta Ykköseen. Nollanelosen historian kannalta olennainen henkilö löytyy NJS:n vaihtopenkin päästä, Tuomo Saarnio. HJK:n entinen urheilutoimenjohtaja on toiminut NJS:n valmennuspäällikkönä joulukuusta 2019 lähtien. Tällä kaudella hän on ollut mukana NJS:n miesten joukkueen valmennustiimissä vastuuvalmentaja Teemu Savukosken tukena.

Tuomo Saarnio. Photo: © Jussi Eskola
Tuomo Saarnio

– Meillä on erittäin nuori joukkue, suurin osa pelaajista on syntynyt vuosituhannen vaihteen molemmin puolin. Mielestäni NJS on ahkerasti harjoitteleva ja kehityskelpoinen ryhmä. Näin korona-aikaan on hiukan vaikea arvioida vastustajien voimasuhteita, mutta uskoisin meidän olevan sarjassa ainakin vahvaa keskikastia, Saarnio analysoi.

Tuomo Saarnio oli yksi pioneereista yhdessä Jari Rantasen ja Juha Saukkosen kanssa, kun alkuperäinen nollanelonen perustettiin kaudelle 2004. Saarnio oli myös mukana nollanelosen esihistoriassa 1990-luvulla, kun HJK:n liigajoukkueen reservijoukkue toimi aluksi yhteistyössä Vantaan Pallon, sitten FC Hongan ja lopulta Käpylän Pallon kanssa. Ei siis ihme, että Saarnio seuraa mielellään joukkueen nykyisiäkin edesottamuksia.

– Nykyinen HJK Klubi 04 ajaa juuri sitä asiaa, jota me silloin toimintaa perustaessamme tavoittelimme. Haasteita kuitenkin riittää riippumatta siitä, millä sarjatasolla HJK Klubi 04 kulloinkin pelaa. HJK:n kaltaisessa seurassa optimaalisen kehittymisympäristön löytäminen parhaille pelaajille on aina haastavaa, Saarnio lopettaa.

HJK Klubi 04:llä on neljä pelin tappioputki. Päävalmentaja Mika Väyrysellä on yksinkertainen resepti NJS-otteluun.

– Pyrimme muuttamaan pallonhallintamme tehoiksi.

Koronarajoitusten vuoksi ottelu pelataan ilman yleisöä. Suora lähetys ottelusta on katsottavissa HJK TV:stä » 

HJK TV Live - 210401 FR Klubi04-NJS