HJK kolmen päivän minilomalle

Tiistain Lahden reissusta jäi käteen kolmen Liigacup-pisteen lisäksi selkeä tasonnosto parista edellisestä Liigacupin ottelusta. Lahti jäi HJK:n jalkoihin 1-2, ja molemmista HJK:n maaleista vastasivat HJK:n nuorisokaartiin kuuluvat hyökkääjät Joel Pohjanpalo ja Kastriot Kastrati.

Päävalmentaja Muurinen on erittäin iloinen nuorten onnistumisista, mutta positiivista oli myös tapahtumat ennen kumpaakin maalia.

– Sanoinkin jätkille, että saavat kiittää maaleistaan Demba Savagea. Hän syötti hyökkääjät kummassakin maalissa erittäin taitavasti yksin läpi. Demba pelasi muutenkin hyvin vakuuttavasti.

Päävalmentaja oli mielissään myös selkeästä ryhtiliikkeestä kahden Honka-tappion jälkeen. Tällä kertaa varsinkin hyökkäyspelaaminen toimi totutun aktiivisesti ja vaarallisesti, eikä puolustuspelaamisessakaan ollut moitittavaa.

– Jo ensimmäisellä jaksolla pelasimme erittäin hyvin hyökkäyssuuntaan. Paikkoja oli useita, vaikka maalit syntyivätkin vasta toisella jaksolla. Aktiivisuus oli tällä kertaa selkeästi parempaa, Muurinen kertoo.

Keskiviikkona ja torstaina joukkue harjoitteli vielä normaalisti, mutta siirtyi sen jälkeen ansaitulle lyhyelle lomalle. Loma tulee hyvään paikkaan, sillä muutamat pelaajat pääsevät parantelemaan kolhujaan.

Myös ensi viikolla Ranskaan matkustaville alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen valituille HJK-pelaajille lyhyt palauttava loma tulee erinomaiseen paikkaan. Joukkueeseen on valittu HJK:sta Mikko Sumusalo, Timi Lahti, Rasmus Schüller, Robin Lod ja Joel Pohjanpalo. Suomi ja Ranska kohtaavat keskiviikkona 29.2.

Sen jälkeen HJK kohtaa vielä MYPA:n vieraissa 3. päivä maaliskuuta, ennen kuin joukkue suuntaa Turkkiin harjoitusleirille 6. päivä.