HJK-konsernin tilinpäätös vahvistettiin yhtiökokouksessa

HJK Oy:n hallitus vahvisti keskiviikkona HJK-konsernin tilinpäätöksen tilikaudelta 01.12.2020 – 30.11.2021. 

HJK kaulahuivi. Photo: @ Jussi Eskola

Konsernin liikevaihto oli tilikaudella 9 737 259,50 euroa. Liikevoittoa kertyi 1 121 023,44 euroa (verojen jälkeen 897 728,45 euroa). Myös seuran vakavaraisuus kasvoi edelleen. HJK-konserniin kuuluvat HJK Oy, Helsinki Stadion Management (HSM) Oy sekä Helsinki Cup Oy. Konserni on velaton ja toimii markkinaehtoisesti. 

HJK:n pitkäjänteinen, onnistunut strategia tuotti myös vuonna 2021 urheilullisesti ja taloudellisesti onnistuneet tulokset. Seuran tavoitteena on jatkaa satsauksia kasvuun sekä strategisiin hankkeisiin kuten juniorien kenttäolosuhteisiin, Bolt Arenan infrastruktuuriin sekä koko seurayhteisön urheilulliseen menestykseen. 

HJK Oy:n toimitusjohtajana toimii Aki Riihilahti. Yhtiön hallitukseen valittiin yhtiökokouksessa Olli-Pekka Lyytikäinen, Mariet Louhento, Kai Koskinen, Joonas Lyytikäinen, Mika Palmgren, Petteri Kilpinen, Juhani Merimaa, Pasi Lankinen ja Karri Haaparinne.  

HJK Oy vastaa HJK Miehet liigajoukkueesta ja kantaa taloudellisen vastuun seuran reservijoukkue HJK Klubi 04:stä.
HSM Oy hallinnoi Bolt Arenaa sekä investoi ja hallinnoi seuran muita olosuhteita ja vastaa seuran tapahtumatuotannosta.
Helsinki Cup Oy on HJK Oy:n 78 % omistuksessa, joten se luetaan kirjanpidollisesti osaksi konsernia, vaikka toimiikin muutoin itsenäisesti.
HJK-konserni kattaa HJK Oy:n, HSM Oy:n ja Helsinki Cup Oy:n.

PDF: Konsernitilinpäätös 2021