HJK–KuPS loppuunmyydyllä Boltilla ratkaisee runkosarjan voittajan!

Klubi johtaa sarjaa pisteen erolla ennen KuPSia. Runkosarjan voittaja saa kotiedun kauden viimeiseen otteluun.

Perjantain harjoitusten voitokas pienpelijoukkue.

HJK vs KuPS
Su 3.9.2023 klo 16:00
Veikkausliiga – Bolt Arena

Veikkausliigan runkosarja huipentuu sunnuntaina, kun Kuopion Palloseura saapuu vieraaksi Bolt Arenalle. Klubi lähtee huomiseen kärkikamppailuun mukavista asetelmista, kun sinivalkoiset nousivat viime kierroksen jälkeen sarjataulukon piikkipaikalle jättäen kuopiolaiset pisteen takamatkalle. Kolmatta sijaa pitää hallussaan SJK, joka on liian kaukana pystyäkseen nousemaan mukaan runkosarjan voittotaisteluun.

Sunnuntain tuloksesta riippumatta HJK:n Veikkausliiga-pelit jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen vähintään viidellä mestaruussarjan ottelulla, joiden jälkeen tämän kauden mestarijoukkue on selvillä. Mestaruussarjassa pelaavat runkosarjan kuusi parhaiten sijoittunutta joukkuetta.

Huomenna ei siis jaeta vielä mestaruuspyttyjä tai mitaleita, mutta yksi huomattavan merkittävä panos sunnuntain ottelulla kuitenkin on: runkosarjan voittaja pääsee pelaamaan kauden viimeisen, mahdollisesti mestaruuden ratkaisevan ottelun kotikentällään.

Hassane Bandé.

Tärkeä ottelu on herättänyt kiitettävästi kiinnostusta yleisössä: Bolt Arena oli myyty yli puolilleen jo pari viikkoa sitten, ja lauantai-iltapäivänä jäljellä oli enää hajapaikkoja Klubipäädyssä. Ottelu myytäneen loppuun vielä lauantain aikana. Pieni määrä lippuja saattaa kuitenkin vapautua myyntiin vielä sunnuntaina.

– HJK–KuPS on muodostunut viime vuosina klassikoksi Veikkausliigassa, ja nytkin kiinnostus ottelua kohtaan on suuri. Täysi stadion tuo tietysti oman lisämausteensa huomiseen matsiin, totesi HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

– Ottelu on itselleni erityinen myös siksi, että KuPSin penkin päässä on kaksi hyvää ystävääni ja arvostamaani kollegaa: Siku (Sixten Boström) ja Honsu (Jani Honkavaara). Lisäksi KuPSin huoltaja Sami Miettinen toimii myös Huuhkajien huoltajana, ja hänen kanssaan lähdemme varhain maanantaina kohti Kazakstania, sanoi Korkeakunnas viitaten ensi viikon maaotteluihin.

Tuomas Ollila laukoi kaksi maalia AC Oulun verkkoon edellisellä Veikkausliiga-kierroksella.

HJK lähtee sunnuntain otteluun vakuuttavassa viiden Veikkausliiga-ottelun voittoputkessa. Lisäksi torstaina joukkue juhli kolmatta peräkkäistä lohkovaiheen paikkaa eurokentillä, kun romanialainen Farul Constanţa kaatui Boltilla maalein 2–0 (yhteismaalit 3–2).

– Meillä on upea ottelu alla, mutta se on jo historiaa. Meidän täytyy pystyä taas kauden parhaaseen esitykseemme voidaksemme varmistaa tärkeät kolme pistettä sekä runkosarjan piikkipaikan. Palautuminen on sujunut normaalisti – olemme tottuneet pelaamaan kolmen päivän välein jo pidempään. Sunnuntain ottelussa on isot panokset, ja uskonkin, että torstai-illan tapaan luvassa on hieno futismatsi, jossa kotijoukkue esittää jälleen kauden parasta peliään.

Perparim Hetemaj.

HJK ja KuPS ovat hallinneet Veikkausliigaa viime vuosina. Klubi on voittanut mestaruuden vuodesta 2017 lähtien jokaisella kaudella pois lukien kausi 2019, jolloin KuPS kruunattiin mestariksi. Kuopiolaiset ovat puolestaan saavuttaneet himmeämpiä mitaleita kaikilla näillä Klubin mestaruuskausilla.

Kahden Veikkausliigan suurseuran kilpailu on ollut erityisen tiukkaa kahtena edellisvuonna, kun mestaruus on ratkennut vain pisteen marginaalilla – tosin viime syksynä Klubi oli varmistanut mestaruutensa jo ennen viimeistä kierrosta.

Tasaista on ollut sarjataulukon lisäksi myös keskinäisissä kamppailuissa. Liigapeleissä tasapeli on viime vuosina ollut yleinen lopputulema, ja itse asiassa Klubin edellistä Veikkausliigassa juhlittua KuPS-kotivoittoa saa hakea yli kuuden vuoden takaa, elokuulta 2017. Tuolloin vielä Mika Lehkosuon alaisuudessa pelannut HJK voitti 1–0 Akseli Pelvaksen maalilla. HJK:n nykypelaajista ainoastaan Aapo Halme oli tuolloin kotijoukkueen kokoonpanossa.

Huomisesta ottelusta ovat pitkäaikaispotilaiden lisäksi sivussa ainoastaan Maksim Stjopin ja Filip Rogić, joka on jo mukana joukkueharjoituksissa.

Atom.
Katso otteluisäntä Lumme Energian matsiennakko.
Katso Veikkausliiga-studio