HJK lauantaina FC Lahden vieraaksi

Veikkausliiga on täydessä vauhdissa ja tahti kiristyy kuljettaessa kohti kesän helteitä. HJK pelaa lauantaina kauden kolmannen liigapelinsä, kun edessä on vierasreissu Lahteen. FC Lahtea on povattu kauden alla mitalikamppailuihin ja vastassa onkin yksi sarjan vahvimmista kotijoukkueista. Klubin kausi on käynnistynyt kotivoitoilla. Veikkausliigan otteluissa Sonera Stadiumilla kaatuivat FF Jaro ja KuPS, keskiviikkona Suomen Cupin pelissä vahvan vireen sai tuntea nahoissaan RoPS. Nyt HJK pelaa ensimmäisen ottelunsa vieraissa.

  • Suurin ero on varmaan, että nyt pelaamme luonnonnurmella. Se vaikuttaa jonkun verran. Tietenkin joudumme myös pärjäämään ilman kotiyleisön tukea takanamme. Lahti on vaikea paikka vierailla, viime vuonna haimme kahdesti täpärästi sieltä pisteet. Jaro-peli oli meiltä ihan hyvä, KuPSia vastaan paransimme vielä siitä. Nyt olisi tarkoitus taas ottaa askel eteenpäin, pohti päävalmentaja Sixten Boström.

FC Lahti on aloittanut kautensa lupauksia herättävästi. Se haki tasapelin vaikeasta vierasottelusta MYPAa vastaan ja tiputti viime kauden pronssimitalisti VPS:n Suomen Cupista. Joukkue on vahvistunut erityisesti puolustuspäässä, jonne se on löytänyt viime vuosina vahvoja otteita Veikkausliigassa esittäneet Jani Tanskan ja Hassan Sesayn sekä Ajaxin organisaatiosta Suomeen kesken viime kauden palanneen Henri Toivomäen. Klubin hyökkääjät saavatkin painia tosissaan päästäkseen maalintekoon.

  • Lahti on energinen ja fyysinen joukkue. Heillä on selkeä tapa pelata ja yksilöitä, jotka pystyvät ratkaisemaan otteluita. He tulevat vauhdilla vastahyökkäyksiin ja satsaavat erikoistilanteisiin, ne meidän pitää pystyä eliminoimaan. Ei missään nimessä helppo vastustaja, pikemminkin yksi sarjan vaikeimmista vieraspeleistä, vahvisti Boström.

HJK pääsi keskiviikon Suomen Cupin ottelussa kierrättämään pelaajistoaan. Kauden ensimmäiset täydet minuuttinsa pelanneet Mika Väyrynen, Fredrik Lassas ja Oussou Konan antoivat vahvan näytön osaamisestaan ja kauden ensimmäiset minuuttinsa pelannut Emerik Grönroos teki energisen sisääntulon ottelun lopussa. Lahti-ottelussa keskiviikon pelissä levänneet Nikolai Alho, Veli Lampi ja Valtteri Moren ovat jälleen käytettävissä ja Boströmillä onkin käytössään monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja.

  • On tärkeää, että pystymme pitämään koko ryhmän hyvässä vireessä. Kausi on pitkä ja siinä on paljon pelejä, kaikkia pelaajia tullaan varmasti tarvitsemaan. Haluamme, että he ovat niin hyvin valmistautuneita kuin mahdollista. Keskiviikon kaltaiset pelit auttavat siinä.

Poissa Lahti-ottelusta ovat edelleen Demba Savage ja Sebastian Sorsa. Keskiviikon pelissä loukkaantumisen takia kentältä pois vaihdetut Teemu Tainio ja Mikko Viitikko odottavat lääkärin tuomiota, lisäksi kysymysmerkki lauantain peliin on pienen vamman saanut Rasmus Schüller. Muilta osin joukkue lähtee Lahteen täydellä miehityksellä.

FC Lahti – HJK lauantaina 19.4. kello 16.00 alkaen Lahden stadionilla. Ottelun alkua ennen pidetään hiljainen hetki Aulis Rytkösen muistoksi.