HJK maalierolla sarjakärkeen – KuPS kaatui 4-1

HJK aloitti ottelun pirteästi ja jo 16. minuutilla Demba Savage pääsi laittamaan Rasmus Schüllerin syötön maalin edestä verkkoon. HJK jatkoi hyvää menoaan eikä KuPS pysynyt mukana. Seuraavan kerran KuPS-maalivahti Joonas Pöntinen sai kaivaa pallon selkänsä takaa 27. minuutilla kun Erfan Zeneli keskitti ja Akseli Pelvas puski pallon takanurkkaan.

Lisää maaleja ei nähty ensimmäisellä jaksolla. Huonoja uutisiakin tuli, kun HJK joutui vaihtamaan toppari Timi Lahden loukkaantumisen takia pois. Hänen tilalleen tuli Valtteri Moren. Myös tauolla HJK vaihtoi: Rami Hakanpää vaihtui Sakari Mattilaan.

Toisen jakson alku oli HJK:n ehkä vahvin vaihe koko ottelussa. Vain kolme minuuttia toista jaksoa ja Akseli Pelvas laukoi illan toisensa. Tällä kertaa läheltä maalia jalallaan. Tässä viimeistään KuPS:n selkäranka taittui.

Tempon laskiessa ja HJK:kin höllätessä, KuPS pääsi ottelun lopussa iskemään kavennuksen kun Dudu ajoi HJK:n maalille ja laukoi pallon maalin kattoon. KuPS:n kavennus syntyi 88. minuutilla, mutta HJK iski vielä neljännen 90.minuutilla. Tällä kertaa Akseli Pelvas laukoi pallon pilkusta verkkoon ja samalla uransa ensimmäisen hattutempun. Illan sankarista ei ollut siis epäilystäkään.

Sarjajohtaja Inter jäi keskiviikkona tasapeliin JJK:n vieraana, joten HJK nousee Interin kanssa tasapisteisiin ja maalieron turvin samalla sarjakärkeen.

HJK-KuPS 4-1 (2-0)
16. Savage (Schüller)
27. Pelvas (Zeneli)
48. Pelvas (Zeneli)
88. Dudu
90+ Pelvas rp.