HJK maanantaina vierailulle Lahteen

HJK:n pelit jatkuvat jälleen maanantaina, kun se iskee vieraskentällä yhteen FC Lahden kanssa. Klubin tavoitteena on paluu voittokantaan helatorstain kotiottelun IFK Mariehamnia vastaan päätyttyä maalittomaan tasapeliin ja pisteiden jakamiseen. Edessä on kuitenkin iso urakka. FC Lahti saapuu otteluun FC Interille kärsitty 2-0 tappio niskassaan ja se haluaa varmasti näyttää kotiyleisölleen pystyvänsä viemään pisteitä sarjakärjeltä. Päävalmentaja Sixten Boström tietää minkälainen kamppailu Klubia odottaa.

– Tulee olemaan tosi tiukka peli, paljon taistelua. Lahti on joukkue joka elää taistelusta ja kovasta liikeestä. Tulee paljon pystyynjuoksuja ja kovaa prässiä. Kovaa ottelua odotan, paljasti Boström.

Kovin odotuksin sarjaan lähteneen Lahden pelit ovat alkukaudesta menneet alakanttiin. Liigacupin voittamisen jälkeen se on kyennyt vain yhden kerran täyteen pistesaldoon. Parantamisen varaa ryhmällä on, sillä joukkue on ainakin nimekkäämpi kuin edelliskaudella. Interistä saapuneet Jonit, Aho ja Kauko, ovat pelipaikoillaan sarjan eliittiä ja hyökkäykseensä lahtelaiset ovat löytäneet vahvan brasilialaisjässikkä Vini Dantasin. Viimeisin haaviin tarttunut kala on lainasopimuksella Lahteen saapunut maalivahtilupaus Jesse Joronen, joka ehti aiemmin tänä vuonna jo tehdä debyyttinsä Suomen maajoukkueessakin.

Viime kaudella tuloksena Lahdesta oli katastrofaalinen 3-0 tappio. Nyt ottelu on HJK:lle mahdollisuus palata raiteille. Joukkue lähti kovin odotuksin viime viikon kotiotteluun IFK Mariehamnia vastaan. Lopputulos ei vastannut niitä odotuksia tuloksellisesti eikä pelillisesti. Klubi jatkaa silti edelleen tappioitta sarjakärjessä ja voi voitolla ottaa jo pienen etumatkan haastajiinsa. Boström vakuuttaa että ryhmä on ottanut opiksi virheistään ja saapuu nyt otteluun uusin eväin.

– IFK Mariehamn -peli oli vähän ehkä aneeminen suoritus meiltä. Olemme nyt yrittäneet analysoida sitä, mietitty veikö väsymys ja aikainen alkamisaika vähän mehuja meiltä. Nyt tilanne on mielestäni aika hyvä. Nämä ottelut tulevat ryppäissä, silloin yhdenkin päivän pidempi lepo voi vaikuttaa. Saadaan pitää vapaapäivä ja valmistautua huolella.

Ottelu potkaistaan käyntiin Lahden Stadionilla kello 18.30.