HJK maaottelutauolle – ”Asetelma liigassa herkullinen”

Joukkue harjoittelee vielä keskiviikkona, mutta sen jälkeen pelaajat pääsevät viettämään muutaman vapaapäivän.

Sen joukkue on ansainnut. HJK on pelannut heikomman vaiheen jälkeen kolme erinomaista peliä liigassa ja yhden hyvän myös Eurooppa-liigassa.

Taistelut ovat myös vaatineet voimia: Viime kierroksella koko laitapuolustajaosasto joutui jäämään sivuun erilaisten vaivojen takia.

– Tauko tulee kieltämättä hyvään paikkaan, päävalmentaja Muurinen sanoo.

Hän on kuitenkin tyytyväinen joukkueensa menoon tällä hetkellä, pienistä loukkaantumishuolista huolimatta.

Viime viikonloppuna TPS kaatui tärkeällä ja komealla tavalla vieraissa 1-2.

– Se oli kaksijakoinen peli. Ensimmäinen jakso oli täysin meidän, toinen TPS:n. Onnistuimme kuitenkin pelaamaan kypsästi johtoasemassa ja pitämään turkulaiset takana. Turku on ollut meille jatkuvasti erittäin paha paikka pelata, joten olen todella tyytyväinen jätkien esitykseen, Muurinen miettii.

Voitolla HJK nousi Interin kannoille neljän pisteen päähän. Inter ei kompastunut Vepsuun, vaan otti omasta ottelustaan täydet pisteet 2-0 -tuloksella.

Eroa siis on, mutta niin on myös pelejä jäljellä loppukaudella.

– Asetelma on todella herkullinen.

– Yhdeksän kierrosta jäljellä. Ja yksi kotipeleistä on juuri Interiä vastaan. Uskon, että liigassa voi vielä tapahtua mitä vaan, sillä Inter ei ole onnistunut ottamaan niin suurta eroa muihin kuin he olisivat varmasti toivoneet. Mestaruudesta kamppailee vielä monta joukkuetta ihan kalkkiviivoille.

HJK:sta miesten maajoukkueen mukaan mahtui keskikenttäpelaaja Mika Väyrynen, ja alle 21-vuotiaiden maajoukkueiden mukaan matkustavat maalivahti Saku-Pekka Sahlgen, puolustajat Valtteri Moren ja Mikko Sumusalo, keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller ja hyökkääjä Joel Pohjanpalo.

Seuraava liigaottelu on tiedossa puolentoista viikon päästä perjantaina. Silloin HJK isännöi Sonera Stadiumilla sarjan tyvipään FF Jaroa klo 18.30 alkavassa ottelussa.