HJK marssi voittoon Metroderbyssä

Koko joukkueelta vakuuttava suoritus kauden avauksessa – maalintekijöinä Atom ja Radulovic.

Bojan Radulovic piti Hongan puolustajat kiireisinä.

HJK vs FC Honka 2–0 (1–0)
38’ Atom 1–0
54’ Bojan Radulovic 2–0

Yleisömäärä: 6125

HJK käynnisti Veikkausliiga-kautensa ehjällä ja tasapainoisella esityksellä, kun FC Honka kaatui lukemin 2–0. Alku oli suhteellisen tasainen, mutta ottelun edetessä peli kääntyi yhä selvemmin Klubille, joka hallitsi tilanteita sekä pallollisena että pallottomana.

Katso Joona Toivion haastattelu.
Katso Bojan Radulovicin haastattelu

Yksi ottelun hahmoista oli laajalla säteellä töitä paiskinut ja avausmaalin viimeistellyt Atom. Myös Topi Keskinen ja Bojan Radulovic olivat sähäkässä vireessä, ja duo piti Honka-puolustuksen jatkuvasti varpaillaan. Nollapelin pelannut Jesse Öst ei joutunut pallosateen kohteeksi, mutta mies torjui vakuuttavasti Hongan harvat tilanteet.

Lue päävalmentaja Toni Koskelan kommentit voitokkaasta kauden avauksesta täältä!

Atom avasi maalitilinsä.

Veikkausliiga-kausi käynnistyi tunnustelevissa merkeissä. Molemmat joukkueet vaikuttivat tutustuvan toisiinsa, eikä erityistä vauhtia tai vaarallisia tilanteita nähty ensimmäisen vartin aikana.

Hongan Edmund Arko-Mensah oli viime kauden keskinäisten otteluiden tapaan liukas pideltävä omalla laidallaan, ja espoolaisten hyökkäykset rakentuivat pitkälti hänen kauttaan. Ghanalainen vastasi ottelun ensimmäisestä laukauksesta, mutta Jesse Öst torjui helposti.

Klubi joutui tekemään pelaajavaihdon jo 19. minuutilla, kun Anthony Olusanya jäi kentän pintaan pitelemään reittään. Olusanyan tilalle juoksi alkukauden komeetta, Mikkelistä Töölöön siirtynyt Topi Keskinen.

Hongan vaarallisin tilanne syntyi vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Jerry Voutilainen tarjoili Arko-Mensahille tuhannen taalan paikan. Öst oli jo ulkona tilanteesta, mutta Pyry Soiri oli mies paikallaan ja blokkasi laukauksen.

Melko seesteisen puolituntisen jälkeen Klubi sai hyökkäyspeliään paremmin rullaamaan. Keskisen vaihto toi hurjan määrän energiaa sinivalkoisten vasemmalle laidalle, ja nuorukainen tekikin mainion esityön ottelun avausmaaliin. Matala poikittaissyöttö tavoitti Atomin, joka jatkoi pelivälineen noin seitsemästä metristä vasempaan nurkkaan.

Atom oli ehdottomasti yksi ensimmäisen jakson näkyvimpiä hahmoja, ja japanilainen oli mukana rakentelemassa Klubin seuraavaa loistotilannetta. Tällä kertaa maalintekoa pääsi yrittämään Kai Meriluoto, mutta Maksim Rudakov onnistui peittämään lähietäisyydeltä tulleen kudin.

Klubi oli lähellä iskeä tilannetta seuranneesta kulmapotkusta. Atom oli unohtunut vapaaksi pilkun ja vitosen alueen välimaastoon, mutta pusku paraatipaikalta karkasi liian leveäksi.

Topi Keskinen.

Klubin parantunut peli-ilme koheni entisestään heti toisen jakson alussa. Soirin ja kapteeni Miro Tenhon yritykset eivät vielä päätyneet maaliverkkoon, mutta Bojan Radulovic oli Hongalle liikaa. Espanjalaiskärki puski upeasti Jukka Raitalan toimittaman kulmapotkun ohi Rudakovin 54. minuutilla.

Hongan toisen jakson hetki osui heti Radulovicin maalia seuranneille minuuteille, mutta sekä Lucas Kaufmann että Matias Rale joutuivat toteamaan HJK-vahti Östin ohittamattomaksi.

Keskinen oli mahdoton pideltävä Honka-puolustukselle, ja espoolaiset joutuivat rikkomaan Mikkelin pikakiituria jatkuvasti. Yksi Keskisen hankkimista erikoistilanteista oli päätyä Honka-maalin ylänurkkaan, mutta Rudakov venyi Atomin fantastisen vedon tielle.

Noin 25 minuuttia ennen loppua Klubi teki tuttuun tapaansa triplavaihdon. Kentän jättivät Georgios Kanellopoulos, Meriluoto sekä mainion ottelun pelannut Atom. Korvaajat eivät olleet yhtään hassummat: maajoukkuemiehet Lucas Lingman sekä Santeri Hostikka ja kaiken kokenut Perparim Hetemaj.

Toinen puolisko eteni HJK:n lähes täydellisessä komennossa, eikä Hongalla ollut enää käytännössä ollenkaan maalipaikkoja. Klubikin vaikutti tyytyvän hyvin kahden maalin johtoasemaan, vaikkakin Keskisellä sekä Radulovicilla oli vielä saumat lisätä johtoa.

Klubin viides ja viimeinen vaihto nähtiin vielä lisäajan kynnyksellä, kun Keskinen poistui hurjien suosionosoitusten saattelemana vaihtopenkin puolelle. Hänen tilalleen tuli Tuomas Ollila.

Poikkeuksellisesti Pääkatsomoon sijoitettu Klubipääty piti tunnelman korkealla.

HJK:n kokoonpano: Jesse Öst – Pyry Soiri, Joona Toivio, Miro Tenho, Jukka Raitala – Georgios Kanellopoulos (67’ Lucas Lingman), Atom (67’ Perparim Hetemaj), Matti Peltola – Kai Meriluoto (67’ Santeri Hostikka), Bojan Radulovic, Anthony Olusanya (19’ Topi Keskinen 90+1’ Tuomas Ollila)