HJK matkaa perjantaina Seinäjoelle 

Toni Koskela: ”SJK on taktisesti hyvin samanlainen kuin HIFK viime vuonna.”

Casper Terho - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola
Casper Terho teki Veikkausliiga-kauden 2022 avaus maalin viime lauantaina ottelussa Honkaa vastaan.

SJK vs HJK 
Pe 8.4.2022 klo 18:00
Veikkausliiga – OmaSP Stadion, Seinäjoki

HJK matkustaa perjantaina Seinäjoelle kauden ensimmäiseen vierasotteluunsa: Klubi kohtaa Veikkausliigan toisella ottelukierroksella SJK:n. Sekä SJK että HJK voittivat avausottelunsa, joten joukkueet ovat kolmella pisteellään sarjan piikkipaikalla yhdessä KuPS:n ja Hakan kanssa. 

Ottelu näkyy tuttuun tapaan suorana lähetyksenä Ruudussa.

Vielä viime kaudella HIFK:ta valmentanut Joaquin Gomez hyppäsi täksi kaudeksi SJK:n ruoriin. HJK:n päävalmentaja Toni Koskelan mukaan tämän kauden SJK muistuttaa hyvin paljon viime kauden HIFK:ta.

– SJK on taktisesti hyvin samanlainen kuin HIFK viime vuonna. Pelaajisto on tietysti eri, ja osalle pelipaikoista on selkeästi laadukkaampi pelaaja. Jos verrataan Honkaan, niin Honka haluaa prässätä selvästi enemmän. SJK:n pelin yleiskuva on se, että niissä tilanteissa, kun vastustajalla on peli niin sanotusti auki, SJK ei ole mitenkään äärettömän halukas prässäämään.

Koskela oli tyytyväinen joukkueensa tiiviiseen puolustuspeliin Honka-ottelussa.

– Hongalla ei ollut oikeastaan kuin pari tilannetta: kerran prässi aukesi laidassa, ja sitten oli yksi vähän huonommin puolustettu tilanne. Isoa kuvaa kun katsoo, ei Hongalla ollut juuri paikkoja – heidän maaliodottamansa oli StatsBombin mukaan ainoastaan 0,24. Meillä oli muutama hyvä prässi ja riisto ylhäällä, ja matalalla olimme kompakteja. Kokonaisuudessaan hyvä suoritus, ja sitä halutaan jatkaa. Se on ollut nyt teemanakin, kun talvella päästimme liikaa maaleja.

– Hyökkäämisessä meillä oli etenkin ensimmäisellä jaksolla vaikeuksia edetä riittävän säännöllisesti. Toisella jaksolla paransimme sitä selkeästi. Joukkueilla on kuitenkin erilaisia tapoja puolustaa, joten todennäköisesti tilat ovat huomenna vähän eri paikoissa kuin Honkaa vastaan. Meidän täytyy päästä nopeammin käsiksi pelin vaatimuksiin, kun vastustajat vaihtuvat.

HJK TV haastatteli Jukka Raitalaa viimeistelytreenien jälkeen. Katso video!

SJK-ottelusta ovat loukkaantumisten vuoksi varmuudella sivussa Janne SakselaRiku RiskiPyry SoiriSamuel Anini jrSanteri HostikkaRoope Riski ja Matti Peltola. Lisäksi Murilo on vielä perjantain ottelussa pelikiellossa.

Sen sijaan Conor Hazard on jälleen valmennuksen käytettävissä kärsittyään pelikieltonsa.

Lue lisää joukkueiden välisestä historiasta: Vahvavireiset SJK ja HJK kohtaavat perjantaina »