HJK matkustaa perjantaina Pietariin

Kovatasoisena tunnettu 16 joukkueen turnaus käynnistyy alkulohko-otteluilla lauantaina 15.1.

Joulukuun puolivälin lohkoarvonnoissa HJK arvottiin kovaan seuraan: Muut alkulohkojoukkueet ovat ukrainalainen Kiovan Dynamo, joka tunnetaan myös Suomen A-maajoukkuepelaaja Roman Eremenkon seurana, Venäjän nuorten maajoukkue sekä HJK:lle tuttu europelivastustaja liettualainen FK Ekranas.
– Kutsu CIS-turnaukseen on luonnollisesti suuri kunnia, sillä turnauksen taso on todella kova. Viime vuonna saimme äärimmäisen tärkeää kokemusta, erityisesti nuorille pelaajillemme. Uskon, että tällaiset ottelut kehittävät hurjasti ja antavat lisää valmiuksia taisteluun kesän eurocup-peleissä, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen sanoo.
IVY-maiden lisäksi kutsuturnaukseen on viime vuosina osallistunut myös Baltian maiden sekä Serbian ja Suomen mestarit. Kauden 2008 mestari Inter oli ensimmäinen mukaan kutsuttu Suomen mestari.
HJK:lle tuleva turnaus on toinen perättäinen. Viime vuonna nuorella ryhmällä turnaukseen osallistunut helsinkiläisjoukkue eteni komeasti aina puolivälieriin asti, jossa Venäjän mestari Rubin Kazan oli parempi maalein 2-1.
Edellisvuosista poiketen turnaus pelataan Moskovan sijaan Pietarissa, jonne HJK pääsee matkustamaan uudella Allegro-junalla. Alkulohko-ottelut pelataan 15.-18.1. Lohkojen kaksi parasta etenevät puolivälieriin, ja turnaus päättyy 23.1. pelattavaan finaaliin.
Vuoden 2011 CIS Cupiin osallistuvat joukkueet lohkoineen:
A-lohko: 
Inter Baku (Azerbaidžan), 
Iskra-Stal (Moldova), 
Istiqlol (Tadžikistan), 
Neftchi (Kirgisia).
B-lohko: 
Tobol Kostanai (Kazakstan) 
Skonto (Latvia), 
Mika (Armenia), 
Bunyodkor (Uzbekistan).
C-lohko: 
Zenit (Venäjä), 
Nebitchi (Turkmenistan), 
Shakhtar Donetsk (Valko-Venäjä), 
Flora (Viro).
D-lohko: 
Venäjän nuorten maajoukkue, 
Dynamo Kiev (Ukraina), 
HJK, 
Ekranas (Liettua).