HJK matkustaa sunnuntaina Turkuun FC Interin vieraaksi

Veikkausliigan runkosarja lähestyy loppuaan, ja taistelu kärkisijoista on tiukkaa.

Roope Riski metsästää vielä kauden ensimmäistä liigamaaliaan.

FC Inter vs HJK
Su 20.8.2023 klo 14:00
Veikkausliiga – Veritas Stadion

HJK:n runkosarjan toiseksi viimeisen vierasottelun suuntana on Turku, jossa joukkue ottaa mittaa paikallisesta FC Interistä. Jokainen piste on tärkeä runkosarjan voittotaistelussa, sillä Klubi on vain pisteen päässä sarjaa johtavasta Kuopion Palloseurasta. Pitkään kärkisijalla keikkunut SJK on tippunut kolmen peräkkäisen tappion myötä kolmanneksi, kaksi pinnaa Klubin taakse.

Myös FC Interillä riittää ottelussa panosta, vaikka joukkue onkin valahtanut kauas kärkitaistosta. Turkulaisjoukkue taistelee tiukasti ylempään jatkosarjaan oikeuttavasta kuudennesta sijasta, johon on matkaa neljä pistettä. Sunnuntain tärkeään otteluun on matkaamassa arviolta noin sata HJK:n kannattajaa.

Klubilla on allaan pitkä tauko Veikkausliiga-peleistä. Viimeksi joukkue nähtiin kotimaan kentillä kaksi viikkoa sitten, kun kuuden maalin ottelu IFK Mariehamnia vastaan päättyi Klubin 4–2-voittoon. Sen jälkeen HJK on pelannut Eurooppa-liigan karsinnoissa yhden otteluparin, jonka molemmat osaottelut azerbaidžanilainen Qarabağ voitti maalein 2–1.

Karvaasta tappiosta huolimatta monet vähemmän pelanneet pelaajat esiintyivät edukseen. Miro Tenhon tilalle vaihdettu Aapo Halme pelasi eleettömän varmasti topparin tontilla, ja maalille hankittu Niki Mäenpää huokui mittavan kokemuksen tuomaa varmuutta. Lisäksi toinen tuore hankinta, Hassane Bandé, viihdytti kotiyleisöä tekniikallaan.

Hassane Bandé.

Interin otteita on koko kauden ajan leimannut ailahtelevuus. Alkukauden neljän ottelun voitotonta putkea seurasi viiden ottelun tappioton putki, joka taas kääntyi viiden ottelun voitottomaksi putkeksi. Nyt alla on kolmen ottelun mittainen vieraskiertue, jonka aikana Jarkko Wissin luotsaama ryhmä haki täydet pisteet sekä Maarianhaminasta että Kotkasta ja hävisi FC Hongalle.

Interillä on riveissään useita mielenkiintoisia pelaajia. Aikoinaan HJK Klubi 04:ää edustanut Timo Stavitski sekä Interin sisäisen maalipörssin kärkinimi Darren Smith tuovat vauhtia hyökkäykseen, ja keskikentällä niin ikään HJK Klubi 04 -taustainen Tommi Jyry on viimeistään nyt pelannut itsensä kotimaisen jalkapallon ystävien tietoisuuteen. Eikä sovi unohtaa myöskään kokenutta Petteri Forsellia, vaikka miehen rooli onkin ollut hieman edellisvuosia pienempi.

– lnter selvisi varsin hyvin vieraskiertueestaan saalistaen kuusi pistettä, vaikka viimeisimmässä Honka-ottelussa tulikin maalin tappio. Siinäkin Inter oli hyvin pelissä mukana punaiseen korttiin asti. Inter on työteliäs ja juoksuvoimainen joukkue, ja ”Jallu” Wiss on kokenut sekä osaava valmentaja, joka kykenee tekemään ottelukohtaisesti ovelia suunnitelmia. Meidän pitää kyetä tarvittaessa reagoimaan muutoksiin, kuvailee HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Veritas Stadion on ollut Klubille perinteisesti haastava paikka: Joukkue on voittanut edellisistä kymmenestä Veikkausliigan FC Inter -vierasottelusta vain kolme. Toisaalta kaksi edellistä liigavierailua Turussa ovat päättyneet Klubin voittoon. Aiemmin Veritaksen luonnonnurmi saattoi tuoda oman haasteensa vierasotteluun, mutta täksi kaudeksi alusta vaihdettiin tekonurmeen, jolla Klubi pääsee nyt ensimmäistä kertaa pelaamaan.

– On hienoa päästä pelaamaan Veritaksen uudelle tekonurmelle, joka takaa erinomaiset edellytykset hyvälle jalkapallo-ottelulle. Tavoitteemme on pelata hyvä sekä tasapainoinen ottelu ja ottaa kolme pistettä mukanamme Helsinkiin. Meillä on hyvä pelaajatilanne, ja terveitä pelaajia jää kokoonpanon ulkopuolelle.

Huomisesta ottelusta ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa Dejan Iliev, Valtteri Moren, Oliver Pettersson, Aleksi Paananen, Pyry Soiri sekä Miro Tenho, joka sai kovan tällin päähänsä torstain Qarabağ-ottelussa. Lisäksi Perparim Hetemaj on pelikiellossa.

Noin kuukauden sivussa ollut Matti Peltola palasi kokoonpanoon torstaina.