HJK mukana keskiviikkona alkavassa KOMIA-turnauksessa

HJK:lle alkava KOMIA-turnaus on jo kolmas perättäinen. Kahtena aikaisempana vuonna joukkue on päässyt pelaamaan tasaisia otteluita Ruotsin Allsvenskanin huippujoukkueita vastaan. Viime vuonna HJK jäi tasapeliin Örebron kanssa ja kärsi tappion Djurgårdenille. Kaksi vuotta sitten HJK sen sijaan voitti Ruotsin mestari AIK:n 2-1.
Hyökkääjä Berat Sadik oli mukana turnauksessa viime vuonna ja kehuu turnauksen tasoa.

– Seinäjoelle on mukava lähteä. Pelaajille ja varmasti myös valmentajille on hyvää vaihtelua päästä kohtaamaan naapurimaan huippujoukkueita. Viimekin vuonna ottelut olivat hyvätasoisia ja antoivat paljon lisää oppia tulevaa kautta ajatellen, Sadik kertoo.
– Myös olosuhteet ja kaikki muu turnauksen ympärillä on ammattimaisesti hoidettu.

Tänä vuonna tilanne joukkueessa on monella tapaa erilainen. Käynnissä on uuden joukkueen rakentaminen, mikä saattaa Sadikin mukaan näkyä turnauksen painopisteissä.

– Peli ei ole valmista, mikä on tietenkin luonnollista tässä vaiheessa. Tarvitsemme pelikokemusta, jotta palaset loksahtaisivat. Siksi en usko, että lähdemme tuijottamaan tuloksia, vaan sitä miten peli kulkee ja millä osa-alueilla pitää parantaa. Varsinkin nyt kun joukkueeseen on tullut pari uutta pelaajaa, niin tärkeintä on antaa heille mahdollisuuksia tulla sisään joukkueen pelisysteemiin.

Kansainväliset pelit ovat hyökkääjän mukaan tärkeitä mittareita, joilla oman joukkueen tämän hetken tasosta saa hyvän kuvan. Hallitsevan mestarin tähtäin on luonnollisesti myös kesän europeleissä.

– Käsittääkseni myös esimerkiksi Djurgården on käynyt läpi muutoksia verrattuna viime kauteen. Silti he ovat meille erinomainen mittari joukkueena, sekä yksittäisille pelaajille tärkeä näyttöpaikka. Nämä ottelut merkitsevät myös valmentajille paljon, kun he miettivät tulevan kauden roolituksia.

– Ja sen lisäksi, nämä ovat juuri niitä pelejä, jotka voivat antavat todella paljon lisävirtaa valmistautumiskaudelle.

Päävalmentaja Muurinen on Sadikin kanssa samoilla linjoilla. Hän odottaa turnaukselta kolmea erittäin hyvää ottelua.

– Esimerkiksi viime vuodesta muistamme hyvin, miten tasaväkisesti pääsimme vääntämään Örebrota ja Djurgårdenia vastaan. Tämän vuoden turnauksesta odotan samaa. Sen lisäksi SJK, joka havittelee nousua liigaan, tulee olemaan hyvä vastustaja meille.

Varsinkin nyt kun HJK:n joukkue on kokenut suuria muutoksia, odottaa Muurinen kovasti näkevänsä nykyisen joukkueen peliesityksiä.

– Lähden tämän joukkueen kanssa mielelläni hakemaan uutta kokemusta. Toki, peliaikaa tullaan jakamaan tasaisesti kaikkien pelaajien kesken, eikä tuloksiin niinkään katsella, vaan esitykseen tulosten taustalla.

HJK:n joukkue lähtee matkaan 22 pelaajan vahvuisena. Rasmus Schüller on varmasti matkassa mukana, mutta Demba Savagen tilanne on vielä päävalmentajan mukaan avoin.

– Demban lähtö saattaa varmistua nopeastikin.

Yksi poisjäänti on varma. Laitalinkki Erfan Zeneli joutuu valitettavasti jäämään reisivamman takia pois matkasta.

KOMIA-turnauksen otteluohjelma:

Keskiviikko 8.2.
19.00 HJK – SJK
Torstai 9.2.
15.30 Flora – JJK
17.45 DIF – Suomi XI
20.00 Örebro – HJK
Perjantai 10.2.
17.00 SJK – Örebro
19.15 Suomi XI – Flora
Lauantai 11.2.
14.00 HJK – DIF
Sunnuntai 12.2.
10.00 Flora – SJK
12.00 Örebro – Suomi XI

Turnaus lähetetään maksullisena livelähetyksenä netissä. Lue lisää: https://www.hjk.fi/joukkueet/miehet/uutiset/1-877