HJK murskasi TPS:n Veikkausliigassa

HJK kohtasi Turun Palloseuran jo eräänlaiseksi klassikoksi muodostuneessa ottelussa. Ennakkosuosikin viittaa kantanut Klubi lunasti odotukset, ja jopa ylitti ne myllyttämällä murskaavat 6-0 – lukemat tulostaululle. HJK jatkaa Veikkausliigan kärjessä vieden voittoputkensa jo kuuteen otteluun.
Ottelu sai HJK:n kannalta ikävän alun, sillä Sebastian Sorsa joutui jättämään kentän jo ennen kuin kymmentäkään minuuttia oli pelikellossa. Sorsa loukkaantui päästyään läpi TPS-puolustuksesta ja yrittäessään nostaa pallon TPS-vahti Jukka Lehtovaaran kolahtivat pelureiden jalat yhteen.
Ensimmäinen puolituntinen oli melko tasaista vääntöä. Sen jälkeen Klubin myllytys alkoi. Ensimmäisenä maalin makuun pääsi Teemu Pukki. Keskikentällä häärinyt Dawda Bah nosti pallon TPS:n puolustuslinjan yli Teemu Pukille, joka otti pallon rinnalla alas ja jatkoi pallon noin kahdeksasta metristä ohi Lehtovaaran.
Minuutti edellisestä maalista Pukki iski jälleen. HJK:lla oli hyvä hyökkäys pohjoispäädyssä ja putkia kolisteltiin kahdesti, ennen kuin maali tuli. Rafinha keskitti pallon oikealta rangaistusalueen tuntumasta ja ”Teme” puski pallon etutolpalta sisään.
Klubi otti ottelun täysin hallintaansa nopean tuplan jälkeen.
Tunnin kohdalla HJK lisäsi johtoaan. Laitapuolustaja Tuomas Kansikas pääsi keskittämään pallon oikealta laidalta. Pallo tavoitti ensimmäisellä puoliskolla vaihdosta tulleen Sebastian Mannströmin, joka ohjasi pallon päällään verkon perille.
Viisi minuuttia edellistä Rafinha tuli nousi jälleen hyökkäyksen avuksi. Brassipuolustaja eteni rangaistusalueen kulmalle oikealta ja antoi erittäin kovan syötön vasemmalle maalivahdin ja puolustajien väliin. Hyvässä maalivireessä oleva Akseli Pelvas oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pommitti upean vedon oikeaan yläkulmaan.
Vauhdikas maalinteko jatkui, sillä kaksi minuuttia edellisestä maalista HJK meni jo viiden maalin karkumatkalle. Dawda Bah antoi vasemmalla laidalla läpisyötön Teemu Pukille, joka pääsi kuljettamaan pallon rangaistusalueelle. Tulikuumassa vireessä oleva hyökkääjä ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon etukulmasta maaliin.
Erfan Zeneli sai luvan kruunata keskiviikon HJK-juhlat. Noin kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä HJK:lle vihellettiin vapaapotku vasemmalta laidalta. Zeneli laukoi pallon kovaa suoraan kohti maalia ja pallo upposi etukulmasta sisään.

HJK 6 – 0 TPS (2-0)