HJK nautiskeli JJK:n nurin

HJK:n visiitti Jyväskylään sujui mestarin elkein. Saldona oli näyttävä 5-0 -vierasvoitto JJK:sta, eikä kenellekään jäänyt epäselväksi minkä takia Klubi nostelee pokaalia ensi lauantaina. Maaleista lumisella kentällä vastasivat Sebastian Sorsa, Rasmus Schüller, Eero Markkanen ja kaksi osumaa iskenyt Erfan Zeneli. Kyseessä oli jo viides kerta kauden aikana, kun HJK on paukuttanut vähintään viisi maalia vastustajan verkkoon.

Klubin kokoonpano oli muuttunut varsin paljon edellisistä otteluista, sillä se joutui lähtemänä kamppailuun ilman kuumeesta kärsineitä Teemu Tainiota ja Sakari Mattilaa, pelikiellossa ollutta Mikko Sumusaloa ja loukkaantuneita Nikolai Alhoa sekä Ville Wallénia. Se ei kuitenkaan tahtia haitannut. Ottelu oli HJK:n hallussa aloituspotkusta päätösvihellykseen. JJK pääsi muutamaan kertaan hätyyttelemään Saku-Pekka Sahlgrenin vartioimaa maalia, mutta ei missään vaiheessa tuntunut todella uhkaavan HJK:n marssia kohti pisteitä. Maalijuhlat aloitti kapteenina Ville Wallénin poissaolon vuoksi toiminut Sorsa. Demba Savagen keskityksen JJK-puolustus vielä selvitti, mutta purkupallo valui Sorsalle ja laitapuolustaja tälläsi sen komeasti takakulmaan. Lisää seurasi hetken kuluttua. Savage keskitti pallon maalin edustalle ja se pomppi Zenelille, joka pääsi kiskaisemaan pallon vapaasti lähietäisyydeltä ohi maalivahti Viljalan.

Toisella puoliajalla jatkettiin siitä mihin ensimmäinen päättyi. Heti puoliajan ensi hetkillä JJK:sta lainassa oleva Eero Markkanen puski Zenelin antamasta kulmasta pallon kolmannen kerran ohi Viljalan. 61. minuutilla oli taas Zenelin vuoro. HJK:n nopea vastahyökkäys tuntui jo pysähtyneen, mutta Markkanen sai pallon vielä pelattua rangaistusalueen rajalle saapuneelle Zenelille ja tämä pyssytti pallon tarkasti takakulmaan. Illan viimeinen osuma oli vaihdosta kentälle tulleen Mikael Forssellin ja Rasmus Schüllerin mainion yhteispelin tulos. Schüller pelasi pomppivan pallon selkä maalia kohden olleelle Forssellille ja tämä jatkoi sen kantapäällään puolustuksen ohi spurtanneelle Schüllerille, joka pommitti Viljalan käsien kautta etunurkasta sisään.

5-0 -voitto oli jo HJK:n 19 peräkkäinen tappioton ottelu. Tuleeko 20 täyteen kauden viimeisessä pelissä? HJK – KuPS pelataan lauantaina 26.10. Sonera Stadiumilla.