HJK paineli Suomen cupissa jatkoon 3-0 -numeroin

HJK:n avaus: maalissa Wallén, puolustuksessa Rafinha, Magnusson, Ojala, Kansikas, keskikentällä Fowler, Medo, Bah, Sorsa ja kärjessä Zeneli ja Mäkelä.

Ensimmäinen parikymmenminuuttinen ottelussa mentiin tasaisissa merkeissä. Huippuvaarallisia paikkoja ei syntynyt.

HJK sai ensimmäisen erittäin vaarallisen tilanteen 19. minuutin kohdalla, kun Dawda Bah pääsi ajamaan vasemmalta laidalta läpi. Syöttö maalin eteen ei kuitenkaan tavoittanut Juho Mäkelää ja tuloksensa oli vain kulma.

Vajaa viisi minuuttia myöhemmin pirteästi pelannut Sebastian Sorsa riisti pallon Hongan Koskiselta ja syötti Juho Mäkelän läpiajoon. Mäkelä sijoitti pallon varmasti maaliin, mutta linjatuomarin lippu oli pystyssä, eikä maalia hyväksytty.

HJK otti ottelussa hiljalleen hallinnan ja sai luotua muutamia hyviä hyökkäyksiä, samalla kun Honka-hyökkäys sortui liian usein liialliseen pallonsiirtelyyn omassa hyökkäyspäässään. HJK:n Erfan Zeneli rakensi seuraavan hyvän paikan. Hän sai pallon vapaaseen juoksuun oikealla laidalla ja haastoi onnistuneesti Hongan Rami Hakanpään. Vielä syöttö takaviistoon, mutta Medon laukaus kilpistyi Honka-puolustukseen.

Painostuskauden päätteeksi HJK iski ottelun avausmaalin. Hässäkän päätteeksi Sebastian Sorsa sai pallon maalialueen oikealla puolella ja syötti kovan matalan maalinedustan poikki. Palloon liukui Dawda Bah ja sysäsi sen verkon perukoille. HJK siirtyi johtoon 1-0.

HJK:n Dawda Bah venyttää jalkansa palloon ja siirtää HJK:n 1-0 -johtoon 27. minuutilla. Kuva: Markku Pihlaja

Honka löysi myös peliinsä enemmän voimaa HJK:n johtomaalin jälkeen, mutta puntit eivät olennaisesti tasaantuneet.

42. minuutilla Erfan Zeneli lähetti kovan pommin noin 30 metristä, mutta Hongan maalissa Janne Henriksson torjui kulmaksi. Myös Honka sai ensimmäisen jakson lopulla kulman, HJK selvitti puolestaan sen.

Honka sai vielä viime sekunneilla sivuvaparin kaukaa vasemmalta, mutta kun siitä ei syntynyt tulosta, tuomari Petteri Kari vihelsi joukkueet tauolle.

Toiselle jaksolle HJK otti salama-alun. Medo asettui laukomaan vapaapotkua 25 metristä ja lähetti vaarattoman näköisen kierrepallon kohti Janne Henrikssonia. Henriksson yllättyi pompusta ja äkkiä pallo oli maalissa.

HJK siirtyi 2-0 -johtoon.

Medo laukoo vapaapotkusta HJK:n 2-0 -johtoon.

Kuva: Markku Pihlaja

Heti perään Juho Mäkelällä oli loistopaikka, mutta miehen ohjaus nousi hieman liikaa maalin yli. Honka vaikutti lamaantuneelta.

Honka lisäsi uuden vaihteen omaan peliinsä kun Hongan valmentajana ottelussa toiminut Gert Remmel vaihtoi kentälle Hermanni Vuorisen. HJK:n Antti Muurinen vaihtoi kentältä pois Sebastian Sorsan, ja muutti taktiikkaansa hieman puolustavammaksi.

Honka ryhtyi taistelemaan Suomen cupin jatkopaikasta tosissaan viimeiselle 20 minuutille saavuttua. HJK haki vastahyökkäyksillä lisäosumia. Yksi vaarallinen vastahyökkäys nähtiin 73. minuutilla kun Dawda Bah jätti juoksukilpailussa Sampo Koskisen taakseen ja pääsi laidalta puolittain läpi. Maalin eteen ehti jälleen syntyi ruuhkaa, eikä Juho Mäkelä saanut aikaiseksi kunnon laukausta.

Mäkelä pääsi yrittämään paria minuuttia myöhemmin uudelleen. Mies juoksi läpi, ohitti Henrikssonin, mutta laukaus kuudentoista rajalta sujahti hiukan ohi.

Erfan Zeneli laukoo HJK:n kolmannen maalin ohi Honka-puolustuksen ja maalivahti Janne Henrikssonin.

Hongan hyökätessä, HJK pääsi kyttäämään vastaiskuja aktiivisesti. Kymmenen minuuttia ennen loppua Hongan puolustus murtui. Ensin Jarno Parikka pääsi kokeilemaan, heti perään oli Juho Mäkelän vuoro, mutta lopulta Erfan Zeneli laukoi pallon tarkasti maalin vasempaan kulmaan.

Honka ei löytänyt lopussa keinoja murtaa HJK:n vahvaa johtoa, joten lopputulokseksi jäi 3-0. HJK jatkaa Suomen cupissa seuraavalle kierrokselle. Seuraavan kierroksen otteluparit arvotaan huomenna perjantaina.

HJK-Honka 3-0 (1-0)