HJK palasi torstaina kotimaan arkeen

HJK matkasi kotimaahan tiistaina ja piti ansaitun lepopäivän keskiviikkona. Torstaina oli edessä paluu arkeen, mutta koko talven ajan treenikenttänä toimineen Talin jalkapallohallin sijaan FIM-areenalla Finnair Stadiumin vieressä.
HJK-puolustaja Tuomas Kansikkaan mukaan siirtyminen ulos oli joukkueelle mieleen, ja toivomus onkin, että säät suosivat ulkona harjoittelua.
– Oli hieno fiilis päästä ulkokentälle treenaamaan. Aurinko paistoi ja FIM-kentän alustakin tuntui olevan erinomaisesa kunnossa. Ulos siirtyminen on aina varma kevään ja lähestyvän sarjakauden alun merkki, Kansikas sanoo.
HJK:n pitää palata nopeasti arkeen, sillä lähestyvän sarjakauden lisäksi tulevat Liigacupin ratkaisupelit ovat jo näköpiirissä. Ensi tiistaina HJK pelaa alkulohkonsa viimeisen pelin FC Lahtea vastaan Lahdessa. Vaikka jatkopaikka on jo varma, ei Lahteen lähdetä jarruttelemaan.
– En usko, että motivaatiossa näkyisi mitään ongelmaa. Sarja lähenee niin kovaa vauhtia, että tässä vaiheessa on kaikissa peleissä oltava sataprosenttisen keskittynyt. Liigacup on myös erinomainen paikka hioa joukkueen pelaamista tositoimissa ennen kauden avausta.
Kansikas korostaa, että Espanja tarjoili joukkueelle erinomaisen ja intensiivisen treenirupeaman ja kaksi tasokasta ottelua, mutta kotimaan arkeen on tärkeä päästä nopeasti mukaan.
– Tärkeintä on saada pelaajien pikkukolhut kuntoon ja treenit rullaamaan normaalissa rytmissä.
FC Lahti – HJK tiistaina 23.3. klo 18.30