HJK palasi voittajaksi – IFK kaatui 1-0

Vaikka IFK-ottelu tulee kahden tärkeän Mestareiden liigan ottelun väliin, ei kumpikaan joukkue lähtenyt otteluun hidastelemaan.

Ottelun alku mentiin täysin HJK:n hallinnassa. HJK sai pelin juonesta kiinni heti alusta saakka. Rafinhan poissa ollessa oikean pakin paikan oli ottanut Valtteri Moren, joka olikin ottelussa pirteällä pelipäällä. Myös laitalinkit Erfan Zeneli ja Sebastian Mannström sekä keskikentän parinvaljakko Alex Ring ja Cheyne Fowler olivat hyvällä pelipäällä.

Ottelun ensimmäisen jakson parhaimpiin paikkoihin pääsivät laidoilta Zeneli sekä toiselta puolelta Mannström. Zeneli liikkui pirteästi ja pääsi pariin otteeseen hyvään laukaisupaikkaan. Mies myös syötti Berat Sadikin kertaalleen loistavaan paikkaan. Mannströmin käsialaa puolestaan oli Akseli Pelvaksen syöttö läpiajoon.

Kaikki HJK:n tilanteet kuitenkin kilpistyivät IFK:n hyvässä vireessä olevaan maalivahti Josh Wicksiin, joka pompotti pari kertaa, mutta sai kuitenkin pidettyä pallon poissa maalista.

IFK:n oma peli ei käynnistynyt ensimmäisellä jaksolla oikeastaan kertaakaan. HJK:n puolustuslinja Moren, Lindström, Ojala ja Kansikas pelasi erittäin tarkasti ja otti järjestään IFK:n hyökkäykset kiinni.

HJK:n hallinnasta ja useasta maalipaikasta huolimatta tauolle mentiin 0-0 –tilanteessa.

Toisella jaksolla IFK piristyi. Pallon hallinta pysyi HJK:lla, mutta yhä enemmän IFK löysi reikiä HJK:n puolustuksessa. Varsinkin kärjessä Aleksei Kangaskolkka oli toisella jaksolla huomattavasti vaarallisempi kuin ensimmäisellä jaksolla.

IFK:n parhaana kuitenkin jatkoi maalivahti Joshua Wicks. Hän otti komeita koppeja, joihin pysähtyivät niin Akseli Pelvaksen oivallinen ulkosyrjäohjaus 50. minuutilla kuin vaihdosta kentälle tulleen Teemu Pukin ja Alex Ringin laukauksetkin noin tunnin pelin jälkeen.

75. minuutilla Toni Lehtinen oli lähellä päästä puskemaan vieraille maalin. Heti perään HJK pyöritti palloa 16-alueen rajan sisäpuolella. Tilanne ei kuitenkaan päättynyt laukaukseen.

81. minuutilla kotiyleisö pääsi juhlimaan. Kulmatilanteen jälkeen IFK-maalille syntyi hässäkkä, jonka lopulta Mathias Lindström pääsi survomaan maaliin läheltä täpärästi yli maaliviivan. Hieman ennen maalia HJK teki myös kolmannen vaihtonsa kun Jari Litmanen korvasi Cheyne Fowlerin.

Sen jälkeen HJK rauhoitti peliä. Vielä oli aikaa yhdelle huippupaikalle. Sebastian Sorsa sujahti läpi ja yritti sijoittaa, mutta maalissa Wicks oli jälleen parempi.

Enempää huippupaikkoja, saati maaleja, ei nähty. Näin HJK otti itselleen tärkeät pisteet, joilla myös rikkoutumaton kotitaika säilyy. Myös ero kärkeen venähti toistaiseksi. Tosin HJK on pelannut nyt kaksi ottelua Interiä enemmän.

HJK-IFK M:hamn 1-0 (0-0)