HJK, PKKU ja Samuel Anini sopimukseen

PKKU:n lupaava 16-vuotias laitapelaaja Samuel Anini jr siirtyy Klubiin 2020 (+1) asti kestävällä sopimuksella.

Mikko Mannila ja Samuel Anini - HJK Helsinki

Samuel Anini jr, s. 2002, siirtyy siirtokorvauksella PKKU:sta HJK:n riveihin. Samuel on eteenpäin menevä laitapelaaja. Hän on hyvä yksi vastaan yksi pelaaja, joka tuottaa jatkuvaa uhkaa vastustajalle. Samuel on U17-maajoukkueen runkopelaaja.

– Tämän tyyppisiä pelaajia haluamme edustusjoukkueeseemme Veikkausliigaan ja uskomme, että Samuel Anini on parin vuoden sisällä liigajoukkueessa, kertoo HJK:n valmennuspäällikkö Erkki Valla.

PKKU on kasvattanut lukuisia erinomaisia pelaajia, joista esimerkkinä käy Santeri Hostikka, joka pelaa nykyään Puolassa.

– On tärkeää että kasvattajaseurojen asemaa parannetaan ja huomioidaan. Ilman niitä jalkapallo ei toimi ja meidän liigaseurojen pitää kantaa vastuu myös tältä osin jalkapallon kehittämsessä, painottaa HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula.

– Olemme tyytyväisiä ja iloisia Samuelin puolesta. Hän on ollut meillä vuodesta 2014 asti ja kiinnostusta on pelaajaan on ollut ulkomaita myöten. Tämä on Samuelin oma päätös siirtyä Klubiin ja olemme vakuuttuneita, että tämä on oikea askel kohti Samuelin unelmia. Siirtoprosessi on mennyt helposti ja yhteistyö HJK:n kanssa on sujunut loistavasti, kommentoi PKKU:n Mauricio Soto.

– Haluun kiittää kaikkii PKKU:ssa, valmentajii ja kaikkii pelikavereit mitä mul on ollut tässä vuosien aikana. Olin miettiny tätä siirtoa jonkin aikaa jo ja mun mielestä oli hyvä aika mennä eteenpäin. Haluun vielä erityisesti kiittää Maukkaa, joku löysi mut todella pienestä seurasta nimeltää HaRi ja Maukka pystyi aina hakemaan ja tuoda minut treeneistä silloin kun omat vanhemmat ei pystynyt siihen. Se oli todella iso apu ja aina auttanut mua kun oon tarvinnut apua kentällä ja sen ulkopuolella. Vielä kerran kiitos PKKU näistä upeista vuosista, iloitsee Samuel Anini.

Samuel aloittaa HJK:ssa heinäkuun alussa. HJK kiittää PKKU:a, Sotoa ja Jupe Pellikkaa hyvästä yhteistyöstä.