HJK saa lauantaina vieraita Turusta

Klubi kohtaa Bolt Arenalla FC Interin, jonka kausi on lähtenyt käyntiin hieman alavireisesti.

Otteluisäntä Lumme Energian Mirka Juujärvi jututti Roope Riskiä tulevan lauantain ottelusta.

Kolmen ottelun voittoputkessa viilettävä HJK kohtaa Veikkausliigassa seuraavaksi FC Interin. Turkulaisjoukkue saapuu Bolt Arenalle lauantaina 23. huhtikuuta klo 15.

Viisi edellistä ottelua
HJK 4–1–0, maaliero 6–2
FC Inter 1–1–3, maaliero 4–8

220423 HJK-Inter

HJK on ollut tuloksellisesti vahva viime aikoina: viimeisin tappio on koettu 9. maaliskuuta ukrainalaista Metalistia vastaan Turkissa. Klubin puolustuspelaaminen on parantunut viikko viikolta, ja joukkue on nollannut vastustajansa viisi kertaa viimeisen kuuden ottelun aikana. Maaleilla ei ole kuitenkaan juhlittu: viimeiset neljä voittoa ovat irronneet lukemin 1–0.

Viime kauden nelonen, FC Inter, on suoriutunut hieman alavireisesti viime viikkoina. Interin ainoa voitto tuli Valkeakoskella pelatussa ”kotiottelussa”, kun turkulaiset kaatoivat AC Oulun 2–1. Nuo pisteet ovatkin joukkueen ainoat, kun sekä KuPS että FC Haka jättivät Interin nuolemaan näppejään.

HJK on kolmen pelatun kierroksen jälkeen Veikkausliigan kärkipaikalla yhdessä KuPS:n kanssa. Molemmat joukkueet ovat keränneet täydet yhdeksän pistettä. Inter on kahdeksantena kolmella pisteellä.

Maalintekijät

Bojan Radulovic on kahdella maalillaan Klubin tehokkain maalintekijä viimeisen viiden ottelun aikana, mutta liigassa serbialainen ei ole osunut vielä kertaakaan. HJK:n maaleista Veikkausliigassa ovat vastanneet Casper Terho, Anthony Olusanya ja Atom – kaikki vaihdosta kentälle tulleina. Viimeisen viiden ottelun aikana myös Jair Silva on onnistunut kerran, kun brasilialainen iski harjoitusottelussa voittomaalin FC Lahden verkkoon.

Interin tehokkain maalintekijä viime aikoina on ollut Benjamin Källman, joka on viimeistellyt kaksi osumaa viimeisen viiden ottelun aikana. Källman on ollut elintärkeä palanen Interin hyökkäyspeliä, sillä tammisaarelaislähtöinen kärkipelaaja on viimeistellyt Interin kalenterivuoden 2022 kymmenestä maalista peräti seitsemän. Viime otteluissa maaliverkkoja ovat venyttäneet myös Ruxi sekä Petteri Forsell.

Joukkueiden edelliset viisi kohtaamista Veikkausliigassa
2–1–2, maaliero 6–5

HJK:n ja Interin kohtaamiset ovat perinteisesti olleet tiukkoja, ja suuria voittomarginaaleja on nähty vain harvakseltaan. Inter on onnistunut usein riistämään Klubilta pisteitä Töölöstäkin, ja HJK on viimeksi pelannut kokonaisen kauden menettämättä pisteitä Interille vuonna 2006.

Katso videokooste ottelusta!

29.4.2017 HJK vs FC Inter 1–1

HJK:n 110-vuotisjuhlakauden viides ottelu pelattiin vuodenaikaan nähden yllättävänkin haastavissa olosuhteissa. Kolea ilma, voimakas tuuli ja räntäsade eivät kuitenkaan häirinneet isäntäjoukkuetta, vaan Alfredo Morelos vei Klubin johtoon puolen tunnin kohdalla. ”Buffalolla” oli pari muutakin hyvää maalipaikkaa avausjaksolla, mutta tauolle siirryttiin Klubin 1–0-johdossa.

Tauon aikana räntäsade vaihtui lumeksi, ja Töölön tekonurmi muuttui hetkessä valkoiseksi. Kentän rajat kolattiin auki, ja pelipallo jouduttiin vaihtamaan oranssiksi. Pelin kuva muuttui toisella jaksolla täysin, eikä jalkapallollisia hienouksia nähty kummaltakaan joukkueelta.

Inter onnistui kuitenkin kampeamaan tasoihin lisäajan kolmannella minuutilla: Thomas Dähne torjui Interin kaukolaukauksen, mutta kokenut kettu Timo Furuholm oli valppaana ja siirsi paluupallon maaliin.

HJK:n avaus: Thomas Dähne – Rafinha, Ville Jalasto, Faith Obilor, Juha Pirinen – Anthony Annan, Atom, Moshtagh Yaghoubi – Akseli Pelvas, Alfredo Morelos, Demba Savage

Katso videokooste ottelusta!

13.6.2013 HJK vs FC Inter 6–0

HJK:n historian suurinumeroisin voitto Interistä nähtiin kesällä 2013, kun turkulaisjoukkue kaatui tennislukemin Töölössä. Sakari Mattila ja Tapio Heikkilä veivät puskumaaleillaan Klubin nopeasti kahden maalin karkumatkalle, ja Mikael Forssell vapautti upealla kantapääsyötöllään Erfan Zenelin nokikkain Inter-vahti Magnus Bahnen kanssa. Zeneli ei erehtynyt, ja ”Miklu” vei hetkeä myöhemmin Klubin jo 4–0-johtoon.

Nuori Nikolai Alho lisäsi sinivalkoisten johtoa uransa ensimmäisellä HJK-liigamaalillaan: nopea laitahyökkääjä pinkoi karkuun Interin puolustukselta ja viimeisteli kliinisesti vasemmalla jalallaan. Alho kiitti HJK-uransa ensimmäisestä avauskokoonpanon paikasta sinetöimällä Klubin voittolukemiksi 6–0 vielä ottelun viimeisillä minuuteilla.

HJK:n avaus: Ville Wallén – Sebastian Sorsa, Tapio Heikkilä, Mathias Lindström, Mikko Sumusalo – Sakari Mattila, Joel Perovuo, Rasmus Schüller – Nikolai Alho, Mikael Forssell, Erfan Zeneli