HJK sarjakärkeen upealla vierasvoitolla

HJK nousi sunnuntaina takaisin sarjakärkeen upealla 5-1 voitolla FF Jarosta Pietarsaaressa. Klubi on nyt yhden pisteen edellä FC Honkaa, joka jäi samaan aikaan tasapeliin MYPA:n vieraana. Kamppailu mestaruudesta on kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi, HJK:lla on ensi viikon maaottelutauon jälkeen vielä yhdeksän ottelua pelaamatta Veikkausliigassa. Paljoa paremmassa vireessä Klubi ei voisi tauolle päästä. Sunnuntain voitto oli jo 12:ta peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa. Vielä upeampi oli kuitenkin tapa jolla se tuli. HJK hallitsi täydellisesti vaikeaa vieraspeliä ensimmäisestä potkusta viimeiseen vihellykseen.

• Prässimme toimi todella hyvin tänään ja ottelun alussa kesti pitkään, että Jaro pääsi ylipäätään meidän kenttäpuoliskolle. Tänään me olimme yksinkertaisesti näin paljon parempia. Kun tämä joukkue pelaa hyvin, niin se todellakin on hyvä joukkue. Sadekelillä meidän perässämme on entisestään vaikeampi pysyä mukana, iloitsi päävalmentaja Sixten Boström.

Maalijuhlat aloitti Mikael Forssell. Kärki sai pallon jalkaansa rangaistusalueella Erfan Zenelin syötöstä, käännähti terävästi pienessä tilassa ja laukoi komeasti ylänurkkaan. Hetkeä myöhemmin Forssellilla oli mahdollisuus viimeistellä illan toinen osumansa, kun Nikolai Alho kaadettiin vauhdissa rangaistusalueella. Forssell kuitenkin pamautti pilkun tolppaan ja toinen maali jäi odottamaan itseään. Puoliajan lopussa Sakari Mattilan upea esityö avasi paikan Erfan Zenelille, joka viimeisteli varmasti lukemat 2-0:aan.

Jaro saapui kentälle sisuuntuneena toisen puoliajan alussa, mutta pian pallo oli jälleen pietarsaarelaisten maalissa. Tällä kertaa iskemään pääsi Nikolai Alho. 3-0 osuman jälkeen Jaro löi naulan omaan arkkunsa, kun Giuseppe Funicello ajettiin kentältä toisen keltaisen kortin johdosta. Seuraavaksi maaliverkkoja venytti Sakari Mattila, joka ohjasi Zenelin antaman vapaapotkun lähietäisyydeltä ohi maalivahti Jesse Östin. Viides maali oli jälleen Forssellin. Forssellin puskun Sebastian Mannströmin keskitykseen maalivahti Öst vielä torjui, mutta Forssell oli paikalla tuikkaamassa oman paluupallonsa sisään. Jaro avasi oman maalitilinsä vielä lopussa, kun kommunikaatiovirhe puolustuksessa johti HJK:n omaan maaliin, mutta kavennus oli enää kosmetiikkaa.

Alkavalla viikolla edessä on maaottelutauko ja Klubin pelit jatkuvat perjantaina 13.9. kotiottelulla IFK Mariehamnia vastaan.