HJK selvään 0-3 -vierasvoittoon Klassikossa

Haka ja HJK kohtasivat kostealla Tehtaan kentällä lauantaina. Ottelun alku oli tasaista peliä, jossa molemmat joukkueet pelasivat aktiivisesti.

HJK otti pelissä johdon 37. minuutilla, kun pallo ajatui 25 metrissä Erfan Zenelille. Efu siirsi itselleen eteen ja laukoi kovan maanuoliaisen Haka-maalin vasemman tolpan kautta verkkoon.

Haka oli tasoittaa toisen jakson alussa, kun Mikko Innanen pääsi läpiajoon. HJK-maalivahti Ville Wallén veti kuitenkin pidemmän korren.

Vain hetki Innasen paikasta ja HJK siirtyi 0-2 -johtoon. Dawda Bah sai pallon lempipaikalleen rangaistusalueen vasempaan kulmaan, harhautti puolustajan sivuun ja nosti tarkan sijoituksen maalin oikean tolpan kautta maaliin.

Vielä otteliun viimeisellä kympillä HJK lisäsi johtoaan 0-3. Dawda Bah vapautti Juho Mäkelän puolittaiseen läpiajoon, ja Mäksä sijoitti pallon maalivahdin kainalon alta verkkoon. Mäkelän kauden 11 maali vei HJK:n tavoittamattomaan johtoon ja lopulta 0-3 -voittoon.

Voitolla HJK vankisti johtoaan sarjakärjessä. KuPS kärsi eilen tappion FC Lahdelle, ja on nyt 15 ottelun jälkeen kolmantena yhdeksän pistettä HJK:sta. Sarjakakkonen FC Honka pelaa oman 15. kierroksen ottelunsa huomenna sunnuntaina TPS:aa vastaan.

Haka-HJK 0-3 (0-1)

37′ Zeneli 0-1