HJK siirtyi ansaitulle lomalle

Seuraavat sovitut yhteisharjoitukset ovat joulukuun ensimmäinen päivä. HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen päästää joukkueensa luottavaisin mielin lomalle.
– Tauko yhteisharjoituksista ei tietenkään tarkoita totaalilomaa. Jokaisella pelaajalla on oma harjoitusohjelma, joka on räätälöity niiden asioiden ympärille, joita pelaajan pitää henkilökohtaisella tasolla kehittää. Tänä päivänä liigatasolla on niin kovia ammattilaisia, että he ymmärtävät kyllä rakentaa tulevan kauden kuntoa jo nyt.
Myöskään valmennuspuoli ei jää raiteilleen seisomaan. Muurinen korostaa, että yksi kolmasosa tulevan kauden menestyksestä määräytyy sen mukaan, miten huolellisesti rakennustyö tehdään nyt loppusyksystä.
– Tuleva kausi on joka päivä pohdinnassa. Rakennamme ensi kauden joukkuetta, pohdimme tulevaa treeni- ja otteluohjelmaa, pidämme valmentajien kesken palaveria. Taustalla käydään jatkuvasti myös sopimusneuvotteluja. Nämä loppusyksyn päivät ja viikot ovat monella tapaa erittäin tärkeitä ensi kautta ajatellen.
Jo yksi uusi pelaaja ensi kauden joukkueeseen on selvillä. HJK:ssa pitkään pelannut ja FC Hongan puolustusta viimeiset neljä kautta johtanut Rami Hakanpää nähdään jälleen ensi kaudella HJK:n paidassa.
Hakanpää tulee Muurisen suunnitelmissa tuomaan uusia ulottuvuuksia HJK:n toppariosastolle.
– Rami on erinomainen pelaava toppari, joka pystyy keskikenttämiehen taidoillaan tuomaan uutta energiaa pelinavaukseemme. Myös hänen kokemuksensa ja johtajamentaliteettina tulee olemaan tärkeä palanen tulevassa joukkueessa.
Hahmotelma kevään ohjelmasta on jo olemassa, vaikkakin alustava sellainen. Luvassa on, kuten viime valmistautumiskaudellakin, rutkasti kansainvälisiä pelejä. Lopullisia pelejä ja pelimatkoja ei ole lyöty lukkoon, mutta tarkoituksena olisi saada jopa viime kevättä enemmän kansainvälistä kokemusta.
– Pelasimme tänä vuonna 13 kansainvälistä peliä. Tähtäämme samoihin määriin, Muurinen kertoo.