HJK sopimukseen Atomu Tanakan kanssa

HJK on solminut sopimuksen japanilaisen keskikenttäpelaaja Atomu Tanakan kanssa. Tanakan sopimus kattaa kauden 2015 ja sisältää myös option kaudelle 2016.

27-vuotiaan keskikenttämiehen ansioluettelo on kova, sillä Tanaka on pelannut jo vuodesta 2005 lähtien Japanin korkeimmalla sarjatasolla J-Leaguessa. Tanaka on edustanut koko aikuisuransa ajan niigatalaista Albirex Niigataa ja on pelannut seuran riveissä yhteensä yli 200 kamppailua ja tehnyt niissä yhteensä 19 maalia. J-Leaguessa Tanakalla on vyöllään 189 ottelua, joissa vastustajan maaliverkot ovat venyneet 17 kertaa.

Keskikentällä hyökkäävässä roolissa viihtyvä vikkeläjalkainen Tanaka omaa hyvän syöttötaidon lisäksi myös tulisen laukauksen molemmilla jaloillaan. Hänen monipuolisuudestaan kertoo myös se, että keskikenttäpeluri pystyy pelaamaan tarvittaessa myös laitapelaajana.

-Tanaka haluaa lyödä itsensä läpi myös Euroopassa ja on hienoa saada parhaassa iässä oleva tämän profiilin hyökkäävä pelaaja erittäin kovatasoisesta J-Liigasta. Tämä on hyvä palanen joukkueen rakentamisessa ja seuralle täysin uuden markkinasuunnan avaamisessa, Aki Riihilahti toteaa.

Tanaka harjoittelee HJK:n mukana ensimmäistä kertaa tänään, tiistaina, pidettävissä harjoituksissa. Tanakan pelaaminen HJK:n seuraavassa pelissä perjantaina RoPsia vastaan selviää myöhemmin.